Officiële naaktstrand Rio de Janeiro, Brazilië

Praia de Abricó
Eindelijk heeft een wet in Brazilië onlangs het strand  Praia de Abricó in Rio de Janeiro in Brazilië benoemd tot het eerste officiële naaktstrand van Rio de Janeiro.
Naaktheid als een vorm van vrijheid is er beoefend sinds de jaren 70. De wetgeving is er juist voor om de algemene normen en waarden te respecteren en bescherming te bieden aan de bezoekers van het naaktstrand. Terwijl hierboven reeds genoemd, nudisme op dit rustige strand ingebed tussen de zee en de bergen gemeengoed was, heeft het gemeentebestuur na vele jaren met deze wet meer aandacht te besteden aan het naaktstrand  Praia de Abricó. Veiligheid en bescherming van de naturisten zijn daarbij voor het gemeentebestuur erg belangrijk.
Rio kent natuurlijk een grote toestroom van internationale toeristen, ook uit landen waar naturisme, naaktheid en nudisme eigenlijk geen thema meer is. Rio wil juist voor zowel de nationale en internationale naturist een officieel afgebakend strand bieden. Dit zal ongetwijfeld leiden tot meer toeristen en een stimulering van de economie, waar ook het naturisme toerisme een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Volgens de wethouder zijn stranden zoals Pinho in de badplaats Camboriú in de staat Santa Catarina, Tambaba in Conde, Paraíba en Praia Brava in Cabo Frio er in geslaagd om een harmonieuze relatie tussen de beoefenaars van collectieve naaktheid en de rest van de samenleving te behouden. Ongeoorloofd filmen en fotograferen zonder toestemming van bezoekers van het naaktstrand is niet toegestaan, evenals daden van obscene of seksuele aard verrichten. 
Het naaktstrand heeft ook tijdens het WK voetbal in 2014 veel nieuwe bezoekers ontvangen uit  Peru, Ecuador, Argentinië, maar vooral Fransen die gewend zijn aan naturisme wisten het naaktstrand  Praia de Abricó in Rio de Janeiro te waarderen.  Rio de Janeiro de stad met de onbegrensde mogelijkheden, de stad met 24 uur actie per dag heeft dus nu een eigen officiële naaktstrand.