Naturisten camping Luxemburg

Naturisme in Luxemburg, een land in het hart van Europa. Ten noorden van de stad Ettelbruck en Diekirch begint een plateau dat deel uitmaakt van de Ardennen, genaamd Ösling. Met een gemiddelde hoogte van 400 tot 500 meter wordt het landschap gedomineerd door beboste bergen, heuvels en diepe rivierdalen, zoals de vallei van de rivier de Sauer. De heuvel "Kneiff" in Huldange is met 560 meter het hoogste punt van het land. Het Kasteel plein met 562 meter is het hoogste begaanbare punt in Luxemburg. Luxemburg heeft een gematigd Centraal Europese klimaat, onder invloed van de Atlantische Oceaan wind, dat wordt gekenmerkt door milde winters en gematigde en daardoor aangename zomers. De lucht is meestal mild en vochtig. Januari is de koudste maand, terwijl de maanden juli en augustus met temperaturen tot wel 30 graden Celsius tot de warmste behoren. In het noorden van het land is het een beetje kouder en regent het iets vaker.
Luxemburg heeft een aantal naturisten campings.
Camping "De Reenert" (de vos) is de eerste naturistencamping in het Groothertogdom Luxemburg, het maakt deel uit van de "Fuussekaul" met een totale oppervlakte van 32 hectare. De camping ligt in de Luxemburgse Ardennen, in het natuurpark Obersauer. Een prachtige natuur, indrukwekkende uitkijkpunten, talloze mogelijkheden om te wandelen en de charme van de dromerige dorpjes met oude boerderijen maken uw verblijf tot een onvergetelijke vakantie. In het naturisten gebied vindt u het hele jaar door een verwarmd binnenzwembad, in een groot houten blokhuis. De compleet ingerichte stacaravans staan daarom gegroepeerd. Geniet van lange weekenden in het voor- of naseizoen, of van de gezinsvakantie in de zomer met animaties (meestal textiel) voor kinderen in het hoogseizoen. Alle faciliteiten van het textiel gedeelte kunnen worden gebruikt. De camping is het hele jaar geopend.
Camping Bleesbruck is gelegen aan de voet van de Ardennen, aan de ingang van Bleestal. De camping wordt omgeven door groen en bomen, er zijn zowel zonnige als schaduwrijke plekken. De stad Diekirch ligt op 2 km afstand en is gemakkelijk bereikbaar met de fiets of te voet. Door de centrale liggen kunt u gemakkelijk de Ardennen en de Eifel verkennen.  Op de camping Bleesbruck komt u tot rust, een disco is niet aanwezig. "De Poufank" (de vink) is een club voor naturisten in Luxemburg en heeft een eigen perceel van ruim een ​​hectare. Op het naaktstrand is een clubhuis met een verwarmde woonkamer, keuken, garderobe en toilet. Er zijn ook douches (warm en koud), tuinmeubelen, een barbecue en een sportveld. De parkeerplaats voor FKK leden en bezoekers ligt buiten het terrein.