Officiële naaktstrand Zipolite Mexico

Mexico heeft kilometerslange prachtige stranden aan de Stille Oceaan, het Caribisch gebied en de Golf van Mexico. Velen van hen vrijwel ongerept en onontgonnen, unieke plaatsen om naakt en zonder enige angst in contact te komen met de natuur. Als u van naturisme houdt raad ik u een bezoek aan Zipolite, in de staat Oaxaca, aan. 

Dit strand is een van de beste en beroemdste naaktstranden in Mexico. Zipolite ligt ongeveer 3 kilometer ten westen van Puerto Angel, Oaxaca, ook zeer dicht bij de beroemde stranden van Huatulco. U kunt verblijven in Huatulco en een taxi nemen naar Playa Zipolite.

Zipolite wordt reeds vele jaren beschouwd als het enige "officiële" naaktstrand van Mexico. Uit de hele wereld, maar vooral uit Europa, komen naturisten graag naar het naaktstrand van Zipolite, om te genieten van het strand en de stralen van de zon. Soms is het niet aan te raden om te zwemmen, omdat de branding sterk en uiterste voorzichtigheid wordt aanbevolen als u toch besluit om de zee in te gaan om af te koelen. De gevaarlijke zeestromingen zijn soms slechts een paar meter vanaf het strand. Informeer altijd bij de strandwacht en let op de vlaggen. Desondanks kan ik u het naaktstrand van Ziplite  voor 100 % aanbevelen als u volledig naakt zonder belemmeringen in contact wilt komen met de natuur.

Zoals gezegd Zipolite ligt zeer dicht bij Puerto Angel, Oaxaca. U kunt per taxi, te voet of met de bus Zipolite bereiken. Vanaf Mexico City neemt u een vlucht nemen naar Puerto Escondido of Huatulco, daarna nog zo'n 45 minuten over de weg naar Puerto Angel, dat is gelegen tussen Puerto Escondido en Huatulco.

Als u gaat backpacken in Zipolite zult u geen grote toeristische hotels of hotelketens vinden.  Goedkope Accommodatie in Zipolite kan hooguit variëren van een hangmat in een hut tot een eenvoudige, rustieke ruimte. Wilt u iets meer luxe kan ik u verwijzen naar de Cabañas Biuzaa. De 15 hutten hebben uitzicht op het regenwoud en zijn gelegen op een steenworp afstand van Playa Zipolite. De hutten zijn eco vriendelijk gebouwd.

In Zipolite kunt u natuurlijk allereerst genieten zonder badkleding van de zon, zee, strand en de natuur. U kunt echter ook deelnemen aan diverse watersporten, vissen en duiken.
's Avonds kunt u in bohemien sfeer op het strand of in een van de bars of restaurants luisteren naar batucadas (een soort samba).  Er zijn ook enkele clubs waar u kunt dansen en in contact kunt komen met gelijkgestemden uit de hele wereld.