Naturisme vakantie op Bonaire

Vanaf het moment dat u op Bonaire aankomt, zult u merken dat het gehaaste westerse tempo op Bonaire niet thuis hoort. Hier heerst een rustige sfeer. Drukte en stoplichten passen daar niet bij. De enige zorgen die u als toerist op Bonaire heeft, hoe u uw dagen gaat besteden. Nergens anders is een vakantie zo eenvoudig als op Bonaire. De warme, vriendelijke bevolking verwelkomt graag de toeristen van over de hele wereld.

Naast activiteiten zoals snorkelen, varen, kajakken, windsurfen en kitesurfen is Bonaire dé duikbestemming in het Caribisch gebied. Daarnaast heeft Bonaire een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming. Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Recentelijk is Bonaire als eerste Caribisch eiland gaan samenwerken met de Coral Restoration Foundation (CRF). Door het starten van een programma om nieuwe koralen te kweken, werkt Bonaire eraan om de genetische diversiteit van het rif te behouden. Op deze manier kunnen bewoners, bezoekers en de toekomstige generaties blijven genieten van een rijke onderwaterwereld.

Maar natuurbehoud op Bonaire gaat niet uitsluitend over de bescherming van de onderwaterwereld. Het eiland streeft ernaar om meer initiatieven te omarmen, waarbij de effecten van CO2 uitstoot op onze planeet op Bonaire worden gecompenseerd. Bonaire blijft het goede voorbeeld geven en zich inzetten voor duurzame toeristische projecten.

Het eiland nodigt u uit om uzelf te verdiepen in de diverse activiteiten, die het eiland te bieden heeft, zowel op het land als op en onder water. Deze activiteiten maken Bonaire dan ook een unieke bestemming. Ik raad u aan om te verkennen, te genieten, een deel van Bonaire te worden. Om de schitterende natuur te absorberen, de cultuur te leren kennen en de heerlijke keuken te proberen. Terwijl u op Bonaire bent, kunt u heerlijk genieten van de warmte van de zon. Ik weet zeker dat, wanneer u Bonaire weer verlaat, de spreuk: 
“Once a Visitor, always a Friend” geen toelichting meer behoeft en dat geldt natuurlijk ook voor uw naturisme vakantie op het zonnige eiland Bonaire. Bon Bini Bonaire.

Het klimaat van Bonaire, met zijn gegarandeerde tropische temperaturen, leent zich perfect om al dat vervelende textiel van uw af te gooien en waar kunt u dat beter doen dan in Dos Iguana een "clothing optional" accommodatie. Door zijn unieke ligging, midden in de natuur, weg van alle drukte, met een maximum aan privacy, bieden de eigenaren voor de naturist een uitgelezen mogelijkheid om op Bonaire te genieten van een heerlijke vakantie.  Om uw rust en privacy te garanderen wordt er door Dos Iguana een "Adult Only" beleid gehanteerd.

Natuurlijk mag een bezoek aan Sorobon Beach niet ontbreken op het programma. Sorobon Beach was ooit het enige naaktstrand op het eiland Bonaire (nu niet meer toegestaan) en het ligt aan de oostelijke kant in de buurt van Lac Bay. Een offshore rif beschermt de baai waarop dit prachtige strand ligt en het houdt de ondiepe wateren kalm. Naast het feit dat ze ideaal zijn om te zwemmen, zijn de relatief rustige wateren aan Sorobon Beach ook ideaal om te snorkelen en kunt u genieten van een aantal andere leuke watersportactiviteiten.