Naturisme Costa del Sol Andalusië

Artola strand in Cabopino
Naturisten kunnen aan de Costa del Sol in Spanje terecht op zes naaktstranden. Concreet zijn er vier naaktstranden aan de westelijke Costa del Sol en twee aan de oostelijke Costa del Sol.

Naaktstrand in Malaga: het naaktstrand van Malaga stad, Playa Guadalmar ligt aan de riviermonding van de Guadalhorce in de wijk San Julian. Hoewel ik het strand niet persoonlijk ken, zijn de referenties niet geweldig en het strand niet goed onderhouden.

Naaktstrand in Benalmadena: in Benalmadena vindt u Benalnatura, een klein juweeltje verscholen tussen bomen en palmen. Een naturistenvereniging is verantwoordelijk voor het strand. Ze maken het strand schoon en zorgen voor het goed functioneren van het strand. Er zijn tevens douches, toiletten, een beachbar en er is een bbq ruimte. Dit echte naaktstrand is erg populair onder de lokale bevolking en bezoekers, vanwege de geode sfeer. Helaas is de baai erg klein en daardoor erg druk.

Naaktstrand in Estepona: in de gemeente Estepona, in het westelijk deel van de Costa del Sol ligt Costa Natura. Costa Natura was ten tijde van de opening in 1979, het eerste naturisten vakantieoord in Spanje. De appartementen hebben direct toegang tot het naakstrand, dat ongeveer 400 meter lang is en bestaat uit zand en grind. Het strand wordt meestal bezocht door buitenlandse toeristen.  Families en zwemmers van alle leeftijden ontspannen in een aangename sfeer. Het strand is nog redelijk ongerept.
Naaktstrand in Marbella: naturisten kunnen in Marbella terecht op het Artola strand in Cabopino. Het strand wordt omgeven door duinen en pijnbomen. Het strand is totaal 1200 meter lang, een gedeelte is slechts gereserveerd voor het naturisme, het ander gedeelte is textiel strand. Het naturisten gedeelte kent geen faciliteiten, terwijl er bij het textiel strand diverse restaurants en douches aanwezig zijn



Naaktstrand in Torre del Mar:

In het zuiden van Spanje, 28 km ten oosten van Malaga, in het midden van de idyllische provincie Axarquia ligt het kleine nudistenresort Almanat. Almanat ligt direct aan het naaktstrand. In het subtropische, mediterrane klimaat gedijen bananen, sinaasappelen, citroenen, orchideeën, rubber bomen en cactussen. Zelfs in de winter zijn de temperaturen aangenaam met veel zon, perfect voor een naturistische wintervakantie. Er zijn twee zwembaden voor de nudisten, waarvan één overdekt met jacuzzi, sauna, een speeltuin voor kinderen en veel sportmogelijkheden. In de schaduw onder de bomen zijn stacaravans voor naturisten. Op slechts 2 km ligt Torre del Mar, een levendige stad, waar u prima kunt winkelen en heerlijk eten in één van de vele restaurants.

Naaktstrand in Nerja: een ander juweeltje is Cala del Pino in Maro, in de buurt van Nerja aan de oostelijke Costa del Sol. Moeilijk toegankelijk en verborgen tussen de kliffen en tuinen, was dit strand eigenlijk een geheim, dat via mond op mond "reclame" erg populair is geworden bij velen. Op sommige dagen is het er erg druk.

Een ideale uitvalsbasis voor uw naturisme vakantie aan de Costa del Sol in Andalusië is Bohemia Natura, een kleinschalige glamping. Bohemia Natura is een subtropisch vakantieparadijsje nabij Cártama, niet ver van de bruisende en charmante havenstad Malaga, in Andalusië. Op de finca, totaal 4000m2 groot, zijn zes gastenverblijven die omringd worden door tropische begroeiing zoals yucca's, oleanders en bougainville.

Verblijven doet u in een authentieke Spaanse cortijo, geschikt voor 4 personen, of in een van de drie fraai gedecoreerde caravans of in een comfortabel en sfeervol ingerichte Bell tent. Op de finca is een groot zwembad aanwezig met 2 riante loungebedden, een relax boomhut en diverse zitjes, verspreid rond het zwembad.