Naturisme op Tenerife

Playa de la Montaña Roja
De meeste naaktstranden van de Canarische Eilanden zijn gelegen op het eiland Tenerife, het grootste en meest bevolkte van de zeven eilanden die deel uitmaken van de archipel. Tenerife wordt gedomineerd door ravijnen en kliffen, in het bijzonder aan de noordkust  van het eiland. Ondanks dat heeft Tenerife meer dan 65 km stranden.

Naaktstranden zijn er ruimschoots aanwezig op Tenerife. Ik zal ze hieronder proberen te beschrijven.

Naaktstranden in het noordelijke gedeelte van Tenerife: Het noordelijke deel van het eiland Tenerife is het meest bevolkte gebied, in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife en tevens grootste stad van het eiland wonen meer dan 400.000 inwoners. Het vliegveld ligt op 11 km van Santa Cruz de Tenerife en is een van de twee international vliegvelden op het eiland. Het vliegveld verbindt alle zes de Canarische eilanden en biedt verbindingen naar Spanje, Zuid Amerika en Europa. De stranden in dit gebied zijn wat minder geschikt om te zwemmen, toch zijn er voldoende mogelijkheden voor uw naturisme vakantie in het noordelijke deel van het eiland. De temperatuur van het water is ook perfect, niet zo koud als op andere plaatsen op het eiland.

Playa de las Gaviotas gelegen op het meest oostelijke puntje van het eiland in de gemeente Igüestes de San Andrés.  Playa de las Gaviotas ook wel bekend onder de naam El Roquete wordt omgeven door rotsen en de omgeving is ruig en bijna zonder vegetatie. Het is een rustig strand, zonder echte steden in de buurt, het zwarte zand is typisch voor dit deel van het eiland.

Playa de los Patos gelegen in de gemeente Puerto de Santa Cruz, is een breed naaktstrand. Playa de los Patos is een van de grootste naturisten stranden van het eiland. Helaas is het strand moeilijk bereikbaar, het gebied is erg ruig en er zijn geen faciliteiten, dus geen douches of restaurant. Trouwens de branding kan erg sterk zijn en vooral bij hoogwater zijn toeristen vastkomen zitten op het strand.

Playa de Bollullo ligt dichtbij Playa de los Patos. Het strand ligt ook redelijk geïsoleerd, maar er is wel bewaking en bars in de buurt. De branding trek ook veel surfers, het strand is zwart, maar het zand iets fijner dan op andere stranden.

Playa de Benijo is het meest noordelijke naaktstrand, het is klein en vaak erg druk met strandbars. De branding is erg sterk, dus is het niet raadzaam om te ver de zee in te gaan.  Het water is helder en de surfers maken er een waar spektakel van. Bovengenoemd de naturisten stranden in het noorden van het eiland, die overigens ruiger zijn dan de stranden in het zuiden van Tenerife.

Naaktstranden in het zuidelijke gedeelte van Tenerife: het zuidelijk gedeelte heeft de mooiere stranden, meer hotels en appartementen en duidelijk meer toeristen. Vanwege de prima condities komen ook veel surfers naar het zuidelijke gedeelte van Tenerife. Op Tenerife gaan surfers, toeristen en naturisten met respect met elkaar om.

Playa de la Montaña Roja is gelegen in de gemeente Médano, het strand ligt in de schaduw van een berg van 170 meter. Het strand is licht gekleurd en fijnzandig. Het water glashelder, soms met stevige winden en hoge golven.

Playa de la Tejita gelegen dichtbij Playa de la Montaña Roja, is beter bereikbaar. Het strand is verdeeld in een textiel en een naakt gedeelte. Gemiddeld over het jaar is het een vrij rustig strand.

Playa Blanca ( Diego Hernandez ), dit ongerepte strand is een van de meest paradijselijke van het eiland. Faciliteiten zijn niet aanwezig, de bereikbaarheid is vergelijkbaar met de noordelijke stranden , maar het zand is veel fijner en de branding is veel gematigder.
Playa Médano heeft specifiek naturistische gedeeltes en inhammen, vaak echter ook met textiel gedeeltes. Het voordeel is de aanwezigheid van de EHBO, sanitaire voorzieningen, bewaking en bars.

Playa de Cala Amarilla gelegen in de gemeente Arona, is een kleine baai beschut door kliffen. Het strand is niet gemakkelijk bereikbaar. Faciliteiten zijn niet aanwezig.
Zoals u kunt zien zijn er op Tenerife meerdere naaktstranden, daarnaast zijn er zeker meer verborgen en ongerepte stranden. Ga gerust op zoek, maar ga niet onvoorbereid op pad en geniet samen met de overige bezoekers van het prachtige eiland Tenerife.