Naaktstranden in Letland

Het officiële naaktstrand van Letland is het Vecāķi strand, het ligt het dichtst bij Riga. Dit strand wordt ook het meest bezocht en het is ook het meest populaire van Letland. Het ligt iets ten noorden van het dorp Vecāķi. U kunt het strand het best bereiken door de trein te nemen vanaf Riga naar Saulkrasti, u stapt vervolgens uit in Vecāķi. Vanaf het treinstation neemt u vervolgens bus nummer 200 of 204. Deze bus is overigens meer een soort bestelbus, voor zo'n twintig personen. Het laatste gedeelte loopt u naar het strand. Het strand is ongeveer een kilometer lang en het is gelegen tussen Vecāķiem en Kalngalē. Dit strand kunt u overigens in diverse sectoren verdelen: oudere mannen, families met kinderen, vrouwen en als laatst het homo gedeelte.
Het Kalngalē naaktstrand is schoon en wordt goed onderhouden, maar sinds de treinkaartjes duurder zijn geworden wordt het strand minder bezocht.
Het Inčupe naturistenstrand is een middelgroot strand gelegen nabij de Saulkrasti spoorlijn op de zuidelijke oever van de Inčupe rivier op ongeveer 50 kilometer van Riga. Het is het oudste naaktstrand maar tegenwoordig niet meer zo populair, vooral vanwege de relatief grote afstand tot Riga.
Het Lielupe strand is een kleine niet officiële naturistenstrand, op de linkeroever van de Lielupe rivierdelta. Het is trouwens bij echte naturisten niet zo populair. Er zijn vaak agressieve mensen, velen zijn alleen hier om te drinken en te roken.
De stad Ventspils gelegen in het noordwesten van Letland aan de kust heeft een officieel naturistenstrand. De rivier de Venta stroomt midden door de stad. Het strand bevindt zich aan de linkerkant van de Venta. Als u eenmaal op het strand bent aangekomen volgt u het linker pad. Het is best een leuke kleine plaats, maar een vervelende factor is het geluid van de kleine museum trein, die twee keer per uur voorbij komt.
De stad Liepāja gelegen in het zuidwesten van Letland heeft een onofficieel naturistenstrand, het is vrij klein en ligt zo'n 3 kilometer ten zuiden van Liepāja.
Letland is wellicht niet zo'n bekende naturisten bestemming, een naturisme in Letland is misschien wel avontuurlijker.