Naaktstranden India

OM strand
Naaktstranden en naturisme in India, dat wordt een moeilijk verhaal zult u denken. Indiërs zijn in het algemeen conservatieve mensen. Het is daarom dan ook absoluut illegaal om zonder badkleding in de openbare ruimte te verschijnen. Daarom zou u niet verwachten dat er toch stranden in India zijn, waar u veilig kunt zonder badkleding kunt genieten, van de zon, de natuur en van elkaar.  De provincies Goa en Karnataka herbergen ongelofelijk vele prachtige stranden langs de kust van de Arabische Zee.
Aan de meest populaire en gemakkelijkst bereikbare stranden bevinden zich allerlei luxe resorts, hier zult u met badkleding op het strand moeten verschijnen. Maar volgens een vriend is het op de afgelegen stranden zeker mogelijk streeploos bruin te worden. 
Gokarna is een klein plaatsje bij de zee in de provincie Karnataka en een van de heilige plaatsen voor Indiërs en zonaanbidders. Gokarna is ee paradijs op aarde. Het OM strand (OM beach) is een van de langste stranden en zeker de schoonste in Azië. Het verlaten strand, wordt vaak bezocht door Indiase schoonheden en is misschien wel één van het beste natuurlijke stranden ter wereld.
De provincie Goa, ten noorden van Karnataka, heeft zo veel stranden waar u kunt genieten van de natuurlijke omgeving. De beste tijd om het strand te bezoeken is half november tot half februari. Vooral tijdens de kerstperiode is het er echter erg druk.  Mensen uit heel Europa komen naar dit tropische gebied tijdens het winterseizoen. Goa heeft erg veel stranden, voor elk wat wils. Er zijn ongerepte stranden, ver van de menselijke bewoning met basic accommodatie. Er zijn in Goa ook stranden met accommodatie, die voorzien zijn van alle comfort, internetcafés, massage centra, fitnesscentra, zwembaden en nachtclubs. Het aanbod is enorm en maakt een keuze zelfs moeilijk.
Toch kunt u vanuit Goa redelijk eenvoudig een naaktstrand vinden. Ga noordwaarts en richt u op de steden Panaji en de volgende grote stad Margao. Ten noorden van Panaji ligt het meest beroemde strand Calangute.  Verder noordwaarts zorgen wuivende palmen en glinsterende zandstranden voor een betoverende aanblik. Hoe verder u naar het noorden gaat des te leger de stranden worden. Hoe verder u zuidwaarts gaat vanaf Goa zullen de stranden ook alleen maar leger worden. In principe zult u echter op al deze stranden badkleding moten dragen.
Hieronder echter vier stranden waar u naakt kunt genieten zonder angst voor intimidatie.
Noord strand, dorp Arambol, provincie Goa
Om strand, dorp Gokarna, provincie Karnataka
Radhanagar strand,  eiland Havelock
Pearl Beach, eiland Neill.
India een tropische verre bestemming en wellicht voor velen een verrassende naturisme bestemming!!