Hvar, Kroatië naturisme en gay vriendelijk

Het eiland Hvar, met zijn 70 km het langste en zonnigste eiland van Kroatië, is erg geliefd bij naturisten, maar ook uitermate gay vriendelijk. Havr wordt ook wel het St. Tropez van de Adriatische Zee genoemd.  De mooie, verkeersvrije oude stad Hvar is de homo vriendelijke stad in Kroatië. Het wordt gekenmerkt door smalle, kronkelende straatjes, pleintjes en een levendige jachthaven met zijn tavernes, restaurants en cafés. Hvar behoort tot de mooiste eilanden ter wereld. Naturisme is algemeen op alle kleine eilandjes, die zijn gelegen voor de kust van de stad Hvar. Vooral het eiland Jerolim kan ik u aanraden, ongeveer 10 minuten met de boot vanaf Hvar. Het naturisteneiland heeft in het zuidwesten een gay strand. Als u een boot huurt, kunt u de vele eilanden en ongerepte baaien en de glinsterende turquoise zee op eigen houtje verkennen. Neem het vliegtuig naar Split, vooral vanaf mei t/m oktober goed bereikbaar vanaf meerdere vliegvelden en u bent snel op het eiland Hvar.
Hvar kent veel gay vriendelijke hotels. Ik zal een opsomming proberen te geven.

  • Hotel Croatia: op slechts 10 minuten lopen van de oude stad en de haven. Het hotel ligt midden in een dennenbos en slechts 30 meter van het strand.
  • Hotel Fortuna: werd gerestaureerd in het jaar 2009 is gelegen net buiten het centrum van Hvar, in het charmante dorpje Milna. Het gebied is een populaire badplaats en beschikt over twee stranden, evenals vier mooie baaien.
  • Villa Jadranka: in Hvar en gelegen in een rustige omgeving, weg van de drukte en op slechts een steenworp afstand van het prachtige strand. Omgeven door een tuin vol met geurende citroen- en sinaasappelbomen.
  • Villa Marija: ligt op loopafstand van enkele van de meest populaire stranden van Hvar. De villa, gebouwd in mediterrane stijl Maria heeft een groot terras en een barbecue voor de gasten.
Ander gay vriendelijke hotels zijn: Villa Nora, Pharia Aparthotel, Riva Yacht Harbour Hotel, Apartments Rogosic en Villa Sandra. Havr, Kroatië een uitstekende naturisme en gay bestemming.