Naaktstranden in Benidorm

Zijn er naaktstranden in Benidorm, is misschien een vraag die bij u op komt. Het antwoord is kort, ja er zijn naaktstranden in de nabije omgeving van Benidorm. De badplaats Benidorm is daarmee een prima naturisme en gay vakantie bestemming aan de Costa Blanca in Spanje. 

Benidorm is vooral een bekende en populaire zomer zon bestemming, maar in de winter is de badplaats geliefd bij gepensioneerden uit Nederland, België, Duitsland en diverse Scandinavische landen.

De klimatologische omstandigheden in Benidorm zijn bijna het hele jaar ideaal om uit de kleren te gaan. Zowel 's zomers als 's winters is het weer aangenaam in Benidorm, zo niet warm. Door de bergen achter de stad bereikt slecht weer Benidorm vaak niet. Benidorm is de droogste strandstreek van Europa.

Hieronder vindt u de belangrijkste naaktstranden in de omgeving van Benidorm.

  • Playa del Raco Conill, dit strand ( 160 meter lang en 4 meter breed) vindt u ten noorden van Villajoyosa, op zo'n vijf kilometer ten zuiden van het playa de Benidorm. Gevormd door rotsen en omgeven door een rotswand, is het een prachtige kleine baai, die een beetje moeilijk bereikbaar is, iets wat veel naturisten nu juist weten te waarderen. Playa del Raco Conill is ook een gemengd homo naturisten strand. Om er te komen neemt u de weg naar Villajoyosa en slaat u linksaf bij de oude casino. U kunt natuurlijk ook met de taxi gaan, of buslijn 2 nemen vanaf La Cala tot aan de halte Hotel Mar Blau, parque d' Elche in Poniente. Er is een bar aan het strand en cruising vindt eigenlijk de hele dag plaats.
  • Cala Tio Ximo, is een ander naaktstrand in de omgeving van Benidorm, dit strand is gelegen in Rincón de Loix. Het strand wordt omringd door steile kliffen. Het strand bestaat uit fijn zand en keien. Het kristalheldere water en een rotsachtige bodem is een ideale plek om te snorkelen. Als u houdt van wandelen. loopt u tot het eind van het strand genaamd playa de Levante, voorbij het waterski gedeelte en over de heuvel die rechtstreeks leidt naar de kleine baai Ti Ximo.  Het is niet meer zo druk als voorheen, maar af en toe gaat het er toch ook hier "wild" aan toe. Ondanks het kleine formaat, zijn er diverse faciliteiten.
  • Cala Mallaeta. We keren terug naar Villajoyosa hier vindt u Cala Mallaeta. Dit kleine strand wordt omgeven door prachtige kliffen, het is voor velen een van de mooiste stranden in de stad. Er zijn helaas geen faciliteiten, dichtbij vindt u ook nog het strand Cala Fonda, waar u streeploos bruin kunt worden.
  • Iets verder gelegen in Allicante, in de buurt van de vuurtoren Punta Albir vindt u ook nog drie afgelegen baaien: La Mina, El Metje en Cala del Amerador, waar naturisme wordt gepraktiseerd.
Hoewel de badplaats Benidorm dus zelf geen naaktstranden heeft, vindt u zoals u zojuist heeft gelezen wel enkele naaktstranden in de nabije omgeving.