De mooiste naaktcampings aan Duitse meren

Voor degenen die graag in de buitenlucht naakt willen recreëren, hieronder vindt u een selectie van campings aan Duitse meren die ofwel een eigen naturistenterrein hebben of volledig textielvrij zijn. Omdat naturisme een lange traditie heeft, vooral in de voormalige DDR, bevinden de meeste campings zich in de nieuwe deelstaten.



  • Brandenburg: Camping Tonsee FKK.  Camping Tonsee is het hele jaar door geopend en ligt in de buurt van Berlijn in het grootste openbare naturistengebied van de deelstaat Brandenburg. Vakantieoord Tonsee, Freudenthal 25, 15741 Bestensee.
  • Brandenburg: Knattercamping in Bantikow am See: op camping Knattercamping aan de Klempowsee is naturisme toegestaan ​​en er is een naaktstrand. Het naaktkampeerterrein gedeelte ligt direct aan het meer en is gescheiden van de andere plaatsen door een natuurlijke haag. Knattercamping in Bantikow am See, Wusterhausener Straße 14, 16868 Bantikov.
  • Mecklenburg-Vorpommern: Müritz-Camp Gotthun: op de westoever van de Müritz ligt camping Müritz-Camp, die zowel over een textiel- als een apart naturistengebied beschikt. De stad Röbel (Müritz) ligt op slechts een paar minuten rijden met de auto. Müritz-Camp Gotthun, Schloßstraße 4, 17207 Gotthun.
  • Mecklenburg-Vorpommern: eiland camping Werder: het naturisten- en textielgebied op de camping aan het meer van Plau wordt gescheiden door een boothaven en een speeltuin; beide delen hebben direct toegang tot het meer. Eiland Werder No. 8, OT Wendorf, 17214 Alt Schwerin.
  • Mecklenburg-Vorpommern: Natuurcamping aan de Mössensee C25. Het naturistengebied op de Naturcampingplatz aan de Mössensee is alleen in het hoogseizoen geopend en is bereikbaar via een aparte oprit. Het heeft een eigen zwemgedeelte en eigen sanitaire voorzieningen. Naturcamping aan de Mössensee, Dorfstraße 12, 17252 Mirow.
  • Mecklenburg-Vorpommern: Camping aan de Rätzsee. Omringd door naaldbossen, is de camping in Rätzsee de ideale bestemming voor naturisten. De pure naturisten camping heeft een eigen toegang tot het meer en biedt toegang tot vele andere meren in het merengebied. Camping aan de Rätzsee, 17255 Drosedow.
  • Baden-Württemberg: vakantiepark Dreiländereck voor naturisten. Het naturisten-vakantiepark in de grensdriehoek wordt door de DTV en de BVCD met 5 sterren onderscheiden en is volledig op naturisten afgestemd. Hoewel er geen meer in de directe omgeving is,  beschikt de camping over een eigen natuurlijke meer. Dreiländereck Ferienpark der Naturisten GmbH, Baslerköpfle 151, 79395 Neuenburg-Steinenstadt.