Naturisme zomer in Spanje

Hieronder vindt u een overzicht van de beste naturisme plekken, waar u tijdens deze zomer in Spanje kunt verblijven.

Stranden
Playazo de Vera. De provincie Almería is al jaren een van de emblematische ruimtes in Europa voor naturisten. Tot de stranden in de regio waar naturisme mogelijk is behoren Cala Carbón, San Pedro, De los Muertos, deze liggen op een paar kilometer van Mojácar, in de gelijknamige gemeente.  Om er te komen, vertrekt er elk uur een toeristenbus vanuit het centrum van Vera. 

Maspalomas, ten zuiden van Gran Canaria ligt dit strand temidden van grote witte zandduinen die bezoekers van de drukte van de stad isoleren. Het heeft een team van strandwachten (hoewel de wateren kalm zijn) en een restaurant met verschillende strandbars. Er zijn buslijnen die naar de ingang van het strand gaan.

Calblanque, een paar minuten van Cabo de Palos (Murcia) van de stad Cartagena, vindt u een reeks van drie kleine baaien begrensd door vulkanisch gesteente aan de voet van het natuurpark. De toegang is alleen mogelijk te voet, u kunt de auto echter parkeren op de openbare parkeerplaats. Strandwachten zijn niet aanwezig.

Hotels
Vera Playa Club (Avenida Islas Canarias 56. Vera, Almería). . Prijs: vanaf 55 euro per nacht. Accommodaties van vier sterren 100% naturisten, gelegen op een paar meter van het strand.  De kamers zijn gelegen in ene klein geel gebouw, met directe toegang tot de gemeenschappelijke ruimtes, zwembaden met glijbanen en massagestralen, een paar bars, een buffetrestaurant. Een team van animators die zich bezighouden met het organiseren van activiteiten, zoals beachvolleybal of dans evenementen. Magnolias Natura (Avenida Touroperador Tjaereborg, 32 Maspalomas, Gran Canaria). Prijs: 71-95 euro per nacht. Resort in het centrum van Maspalomas, met 28 bungalows, een zwembad met jacuzzi, restaurantservice en cocktailbar. Een schuilplaats die alleen geschikt is voor naturisten, zonder concessies te doen aan textiel.

Campings
Sierra Natura (Carretera Moixent s / n Navalón, Valencia), Prijs: 90 euro per nacht in een bungalow; 31 euro per nacht voor een plekje op het terrein. Een paar kilometer van Gandía, perfecte natuurlijke ruimte voor liefhebbers van naaktheid die de voorkeur geven aan een berg. Naast kamperen, is het mogelijk om te verblijven in kleine huizen die zijn ingericht met natuurlijke elementen. Het heeft een zwembad en een jacuzzi en wandeltochten worden georganiseerd door de bergen.
Relax Nat (Barri Canyelles, 2. Mont-Ras, Gerona-). Prijs: 55-115 euro per nacht in een bungalow; 7-8,5 euro per nacht voor een plekje op het terrein.
El Portus (Ctra.Del Portús, s / n Cartagena, Murcia). Prijs: 23-39 euro per nacht. Een van de beroemdste naturistencampings in Spanje, met een semi-privéstrand. Alle voorzieningen zijn aanwezig, u kunt vanaf deze locatie excursies maken door de baaien van de kust of wandelingen maken in de Sierra de la Muela.

Dorp
Poble Naturista El Fonoll. Gelegen in het binnengebied van Conca de Barbera. Het biedt plaats aan 200 mensen, waaronder toeristen en bewoners en u heeft de keuze uit een camping, een gebied met caravans en appartementen in de gerenoveerde gebouwen. Tot de faciliteiten behoren o.a. een winkel, een vegetarisch cafetaria, bibliotheek, zwembad, sportvelden. De winters zijn koel en houden bezoekers hun kleding aan, maar in de zomer is het 100% naturisme.