Naaktstranden op Corsica

Corsica is populair bij toeristen omdat de toeristische trekpleisters relatief onderontwikkeld en dus ongerept zijn. Vooral de gebieden bij Porto-Vecchio en Bonifacio in het zuiden van Corsica en Bonifacio in Hoog-Corsica zijn populair.

Corsica en naturisme

Of u nu een naturist bent of niet, waarom probeert u niet een van de naturistenresorts van het eiland? Hoewel naturisme op het eiland als geheel verboden is, is het toegestaan ​​binnen de gevestigde gebieden. U hoeft geen naturist te zijn om te genieten van een naturistische vakantie, maar u kunt er gewoon van genieten voor een rustige ontspanning. De fijne kustlijn creëert een zwemparadijs en de verleidelijke Middellandse Zee is perfect om te duiken. Zelfs als naakt wandelen en zwemmen niet iets is dat je eerder hebt gedaan, waarom zou je dan niet een nieuwe ervaring proberen en nieuwe, interessante mensen ontmoeten die van de natuur genieten? Veel resorts verzorgen naturistenvakanties, variërend van plaatsen die zichzelf omschrijven als een naturistencentrum, een naturistencamping of een naturistendorp, deels afhankelijk van het soort faciliteiten dat ze hebben.

Waar naturisme beoefenen?

Velen zeggen dat het beste nudistenresort de naturistencamping Bagheera is. Dit is een van de drie naturismeplekken aan het uitgestrekte fijne zandstrand van Bagheera. U kunt er kamperen of een minivilla of chalet huren, hetzij aan het strand of in het aangrenzende eucalyptusbos. Ook zijn er schaduwrijke plekken voor caravans en tenten en kun je zelf kiezen of je wel of geen stroom wilt. Verder zijn er vier sanitaire units met warm water, wastafels en douches. In het laagseizoen zijn er op naturistencamping Bagheera extra faciliteiten zoals een wasmachine, een droger, een nieuw verwarmd toiletgebouw, een extra babykamer en zelfs een föhn.

De naturistenstranden

Door je vakantie in een naturistencentrum te plannen, zorg je voor ontspanning, maar ook voor het ontdekken van de mooiste duikplekken in de regio. Een waar zwemparadijs, u kunt deze naturistenstranden ontdekken:

De stranden van Linguizzetta: Chiosura, Tropica, Bagheera, het Carataghju strand, het strand van Grand Capo en Bodri strand.

Dus waarom niet komen en genieten van echte ontspanning, genieten van duiken en een zwemparadijs in die diepblauwe Middellandse Zee? Of het naturistenresort waar u verblijft nu een naturistencamping, een naturistendorp of een naturistencentrum wordt genoemd, waarom zou u niet eens iets anders doen dan de gebruikelijke strandvakantie? Het geeft je iets interessants om over te praten als je terugkomt en hopelijk krijg je een frisse, plezierige ervaring.

Hieronder zal ik nog iets meer vertellen over de diverse stranden op Corsica.

Het Bodri-strand in Corbara (of Botre-strand) ligt 5 km ten westen van het stadscentrum van Ile Rousse, in de buurt van de top van Ginebre (beschermd natuurgebied). Net als het nabijgelegen strand (strand van Giunchetu) is de omgeving idyllisch. Dit Corsicaanse paradijs, ongeveer 400 meter fijn zand. De toegang is gemakkelijk via een voetpad, er is een betaalde parkeerplaats. Dit strand is drukker dan het nabijgelegen strand. Zwemmen is echter niet aan te raden als het winderig is.

Om dit strand te bereiken vanuit het centrum van Ile Rousse, neemt u de richting Calvi via de D513. Neem op de rotonde de N197 richting Lumio. 200 meter na de camping is er aan de rechterkant een betaalde parkeerplaats.

Riva Bella Beach in Linguizzetta ligt ten zuiden van de jachthaven van Bravone in het kuuroord van Riva Bella. Gescheiden in twee gebieden (het ene gebied is naturist en het andere textiel), het eerste is smal en begrensd door de faciliteiten van het spacentrum. Het tweede is breder en strekt zich uit tot aan de vijver van Diane in een wilde omgeving tot het Tallone strand.

Het strand van Chiosura in Linguizzetta is een van de weinig bekende stranden van de oostkust van Corsica. Gelegen op 16 km ten zuiden van Cervione (50 km ten noorden van Solenzara en 60 km ten zuiden van Bastia), wordt dit lange zandstrand omzoomd door enkele campings. Je vindt gegarandeerd ruimte om je handdoeken neer te leggen terwijl je weg bent van de naaste buur (als je 5 minuten loopt).

Dit strand is niet makkelijk te vinden omdat het niet is aangegeven. We raden je aan om onze instructies strikt op te volgen om het te vinden. Neem vanuit het noorden van Cervione de N198 naar het zuiden. Ga rechtdoor na de kruising van de D17 (richting Chiatra en Canale Di Verde) op 1,2 km. Sla linksaf (bordje dat de pizzeria van Rose-Marie aangeeft), de weg is een beetje hobbelig, ga langs een ranch met paarden. Sla na 300 meter rechtsaf. Volg de weg 250 meter (neem niet de eerste straat rechts, dit is de toegang tot de camping) en sla rechtsaf de weg in. Er is een kleine parkeerplaats.

Bagheera Beach in Linguizzetta op Corsica ligt ten noorden van de jachthaven van Bravone aan de vijver van U Stagnolu. Dit kilometerslange zandstrand is volledig naturistisch. Het strand ten zuiden van het vakantiepark is open voor publiek en wild. Het is vrij moeilijk om er met de auto te komen (er zijn twee betaalde parkeerplaatsen), volg de borden naar het restaurant aan zee (parkeerplaats gereserveerd voor klanten) of parkeer op de betaalde parkeerplaats van het vakantiecentrum (directe toegang tot de zee).

Tropica Beach in Linguizzetta wordt begrensd door campings en maakt deel uit van de grote Corsicaanse naaktstranden van de oostkust. Vooral populair bij de vakantiegangers uit de nabijgelegen toeristische structuren, is het ook toegankelijk voor het publiek. Er is een prachtig zandstrand dat wordt begrensd door kleine duinen. Er is ook een hut bij de toegang. Het is mogelijk om te zeilen.

Om vanaf de jachthaven van Bravone bij dit strand te komen, neemt u de richting Bastia via de N198 gedurende 3 km, vervolgens slaat u rechtsaf en volgt u de borden naar het restaurant Tropica.

Nu snel op zoek naar een leuke accommodatie, of camping, het grootste aanbod vindt u op de website van Booking.com.