Naturisme op Cuba


Naturisme op Cuba en het paradijs heeft een naam. Tijdens uw vakantie op Cuba kunt in de voetsporen van Adam en Eva treden op het paradijselijke eiland Cayo Largo.
Cuba is inmiddels uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming voor veel Europeanen, Canadezen en Latijns-Amerikanen.

 In Cuba is het naturisme niet officieel toegestaan, maar wordt het getolereerd in een paar plaatsen. Een daarvan is Cayo Santa Maria in de Atlantische Oceaan. De andere is Cayo Largo del Sur, een klein eiland gelegen in de Caribische Zee. Cayo Largo ligt op 135 kilometer van Nueva Gerona en op 177 kilometer van Havana en Varadero. Er kunnen dagelijks uitstapjes gemaakt worden naar deze twee laatste bestemmingen. Cayo Largo bereikt u het eenvoudigst met het vliegtuig. Cayo Largo heeft een internationale luchthaven. Vluchten komen uit Frankfurt, Rome, Milaan, Montreal, Toronto en andere Canadese steden, daarnaast zijn er dagelijks vluchten vanuit, Varadero en Havana. U kunt het eiland ook met de boot bereiken, in de jachthaven kunt u de nodige immigratie en douane formaliteiten laten uitvoeren.

De natuur is werkelijk schitterend en goed bewaard gebleven, koraalriffen, leguanen, pelikanen, schildpadden en stranden, die u bijna nergens anders in de wereld kunt vinden. Het klimaat is gematigd tropisch. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius en de regenval is gematigd.

Cayo Largo is een eiland dat geen permanente bevolking heeft. Het wordt slechts tijdelijk bewoond door hotel werknemers.
Het eiland heeft momenteel 7 hotels/resorts allen volgens het all inclusive systeem.
De Sol Cayo Largo, met 296 kamers en het Hotel Pelicano met 300 kamers. Beide hotels zijn te vinden in het westen van het eiland.
In het centrum van het eiland ligt het hotel Isla del Sur met 58 kamers en de drie villa’s: Lindamar, Soledad en Coral.

De belangrijkste stranden van Cayo Largo zijn: Sirena, dat  meer dan twee kilometer lang is, Lindamar, Paraíso en Los Cocos.


Het naturisme begon overigens in het begin van de jaren tachtig, het kleine eiland begon aan populariteit te winnen als bestemming onder de Europeanen en Canadezen. Nudisten stranden ontstonden spontaan aan de uiteinden van bepaalde stranden en bij sommige hotels.

Sindsdien is er in Key Largo een lange traditie van vreedzaam samenleven tussen naturisten en niet- naturisten. Een relatie die is gebaseerd op tolerantie door de Cubanen, maar ook respectvol gedrag van toeristen. U kunt het nudisme oefenen op de uiteinden van de textiel stranden van alle hotels. Hoewel naaktheid wordt getolereerd op de stranden, is dat niet het geval aan de bar, het restaurant of in het zwembad van het hotel.

Cayo Largo ademt naturisme. Het onbewoonde eiland, de rustige en natuurlijke schoonheid en de eindeloze stranden geven een gevoel van vrijheid.