Naturisme in Vlaanderen

Wanneer het kwik zo hoog klimt als vandaag, kan elk lapje stof rond uw lijf een last zijn. Wie zich eens helemaal bloot wil geven tijdens deze zonnige zomerdagen kan op heel wat plekken in Vlaanderen uit zijn kleren springen. Deze 6 vakantieoorden dicht bij de deur gaan puur natuur.

1. Naaktstrand Bredene
Als één nudistisch walhalla bekend is bij het grote publiek, is het wel het strand van Bredene. Tussen Oostende en De Haan kunnen naturisten in alle rust bakken in het zand. Ook met wat meer textiel bent u er welkom zolang u de integriteit van het strand niet verstoort. Staren of ander ongepast gedrag is er dus uit den boze. Zorg er als nudist wel voor dat u niet te ver afdrijft op uw luchtmatras. Eens de grens van het naaktstrand voorbij, is naakt nog steeds strikt verboden.

2. Zonneleven, Brakel
Zonneleven is een naturistenvereniging in het groene Brakel. Wie wil, kan er poedelnaakt zonnen, zwemmen en petanquen. Ook voor kinderen zijn er heel wat sport- en spelactiviteiten. Bij slecht weer kunt u ook binnen in de aangrenzende hoeve terecht. Het clublokaal is voorzien met een tv, een tafelvoetbal, een biljart, een bar, een keuken en een sanitair complex.

3. Athena Helios, Meerbeek
Ten midden van bossen van Vlaams-Brabant ligt naturistenoord Athena Helios. De camping is uitgerust voor elk type kampeerder. U kunt er zowel in uw caravan, tent of in één van de voor u opgestelde safaritenten de nacht doorbrengen. Overdag is vooral het grote zwembad dé trekpleister bij uitstek. Al bekoren de speeltuin en het terras ook jong en oud.

4. Grensland, Essen
Rust, rust, rust! Op de grens met Nederland vindt u het prachtige domein grensland. Bossen, riet en waterpartijen vormen het magnifieke uitzicht dat u hebt vanop de 14 grote kampeerplaatsen. Wie wil, kan plonsen in de vijver en nadien opdrogen op het aanpalende strand. Mochten de buitentemperaturen nog niet heet genoeg voor u zijn, is ook de sauna een optie. U bent ook vlakbij de Kalmthoutse heide (al moet u daarvoor wel terug een broek aantrekken).

5. ’t Vennebos, Langdorp
’t Vennebos in Langdorp is perfect voor de nudistische familievakantie. Een speeltuin, een plonsbad, een petanquebaan, een ligweide, … U kunt er 100 procent naturel kamperen zonder gêne. Wie liever in zijn eigen bed slaapt, kan ook als dagtoerist naar het recreatieoord afzakken.

6. Natuur Puur, Herselt
De westrand van de Kempen heeft veel te bieden voor naturisten. Naast ’t Vennebos heeft u er ook Natuur Puur, een eenvoudig naturistenterrein voor wie zoekt naar rust. Veel faciliteiten zijn er niet, maar dat garandeert ook een zeer gemoedelijke en kalme sfeer. Wie toch wat meer actie wil, is welkom in het gezellige clubhuis.