Naturisme Lanzarote

Naturisme Lanzarote
Lanzarote staat bekend om zijn diverse naturistische mogelijkheden. Dit geldt echter hoofdzakelijk voor het Charco del Palo gebied in het noorden van het eiland. Al meer dan 30 jaar wordt hier het naturisme gepraktiseerd onder toestemming van de regering. Het is de enigste toestemming die ooit is verleend op de Canarische Eilanden. Naaktheid in de openbare ruimtes is een van de persoonlijke rechten in Spanje. Naakt in het openbaar is dus niet verboden. Niettemin is het nuttig en zinvol te verwijzen naar de gevoeligheden, die leven bij de lokale bevolking en zich op Lanzarote alleen te begeven op onderstaande stranden en in het naturisten gebied van Charco del Palo. Lanzarote heeft een groot aantal mooie stranden, bijna allemaal met heel fijn zand. De kleur van het zand varieert van strand tot strand, van wit tot licht geel tot bruin en enkele zelfs diep zwart. Op alle stranden op Lanzarote is het naturisme niet officieel toegestaan, maar eerder gedoogd. Neem daarom uit respect voor de inheemse bevolking ook altijd een zwembroek of bikini mee in uw tas.
Hieronder vindt u een aantal naturisten stranden op Lanzarote.
  1. Erg populair bij naturisten zijn de stranden van Papagayo. In het zuiden van Lanzarote zijn de Papagayo stranden, die bestaan ​​uit een aantal grote en een aantal kleine baaien. Op twee van deze prachtige zandstranden is naakt zwemmen gebruikelijk. Dit zijn de stranden Playa del Pozo aan de zuidkust en Playa Caleta del Congrio aan de oostkust. Aangezien de overige Papagayo stranden graag worden bezocht door de plaatselijke bevolking, moet u hier altijd met zwemkleding gaan.
  2. Playa de Famara het langste zandstrand van Lanzarote is populair bij nudisten. In het noordelijke deel van Lanzarote aan de westkust ligt Playa de Famara, op het noordelijk deel van dit strand voelen de nudisten zich thuis. Het strand is vaak erg winderig, maar wordt door stenen beschermd. Bij eb is het strand vrij breed, bij vloed en bij een stevige wind vaak overspoeld. U kunt dit naaktstrand met de auto bereiken over een grindpad, op het eind is er een parkeerplaats. Het zwemmen is er overigens best gevaarlijk door de stromingen, er waait altijd een rode vlag.
  3. Playa de la Canteria een wild en uniek zandstrand. Het meest noordelijk gelegen strand op Lanzarote tussen het vissersdorpje Órzola en het Risco strand. Op het westelijke deel van Playa de la Canteria houden zich de nudisten op en worden ook getolereerd. Vaak heeft u het strand voor u alleen. Playa de la Canteria is populair bij surfers. Trouwens ook hier moet u goed op de aanwijzingen letten, of u wel of niet mag zwemmen. De onderstroom is erg gevaarlijk.
  4. Caletones, de witte stranden bij Órzola, gelegen aan de noordkust van Lanzarote. Op twee van de strand kunt u rustig naakt recreëren. Hoe bereikt u deze stranden?. As u vanuit de richting van Arrieta komt, is de Caleta de Mojon Blanco de eerste baai, een halve kilometer verder en u bereikt het zandstrand Caleton Blanco. Beide stranden beschikken over een kleine parkeerplaats. Naturisten waarderen vooral de uitgestrekte duinen van het strand Caleton Blanco, om te zonnebaden. Vanwege de vele kliffen en de vaak zware branding is zwemmen in zee niet zonder problemen. De beide stranden zijn niet overlopen, eerder rustig. Het derde strand van Caletones, Charco de la Laja, is dan wel geen naturistenstrand maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Charco de la Laja is een grote, ondiepe lagune zonder branding en erg populair bij de inheemse bevolking.