Naturisme op het eiland Rügen

Naturisme Rügen
Naturisme is voor veel bezoekers aan het eiland Rügen de reden, om het eiland te bezoeken. Kort na de val van de muur deden echter onaangename verhalen de ronde over Rügen. De bezoekers uit de voormalige Bonds Republiek Duitsland wisten niet hoe zij moesten omgaan met het naturisme, de inwoners van de voormalige DDR waren t.o.v. de naaktheid altijd al opener. 

Tegenwoordig is de rust al lang weergekeerd en hebben de naturisten hun plek op Rügen weer gevonden en kunt u met passie een zijn met de natuur.
Rügen kent diverse naturistenstranden.

 Het strand van Prora. In Prora tussen Mukran het Ostseebad Binz ligt het 4 km lange en 35 m brede naturisten-zandstrand. Dit strand wordt vooral bezocht door jongere bezoekers van het eiland. Het water is er ondiep en u kunt er met volle teugen genieten van het eiland Rügen. 

Naaktstrand Thiessow, Thiessow is altijd speciaal geweest. De plek is op het zuidpunt van het schiereiland Mönchgut nog steeds populair onder surfers en kitesurfers.

 Het naaktstrand is iets meer dan 4 km lang en is fijnzandig. u kunt in de buurt parkeren. Noordstrand Göhren. Direct achter strandhuis 1 begint het naaktstrand van Göhren, het is 1,3 km lang en eindigt in Nordperd. Op het strand liggen behoorlijk wat stenen en de zon verdwijnt er om 15:00 uur. Dit is overigens te wijten aan de geografische ligging. Zuidstrand Göhren, ook hier zijn mooie naaktstrand gedeeltes. De waterkwaliteit is erg goed en vooral populair bij duikers. 

De Schaabe in het noorden van het eiland Rügen, is met 10 km het langste naturistenstrand. Net als overigens op de textielstranden dient u natuurlijk ook op de naturistenstranden op Rügen te zorgen voor voldoende zonnecreme !!