Onbekende naaktstranden Mallorca

Cala Font Celada
Mallorca is een perfecte naturisten bestemming: zon, zee, strand, cultuur, natuur en uitgaan. Mallorca biedt voor een ieder onbegrensde mogelijkheden. Natuurlijk kent u ongetwijfeld de populaire naaktstranden zoals: Es Trenc, Cala Mesquida, Cala Torta, Es Pregons Gans en Cala Mago, er zijn echter zo'n 30 stranden waar naturisme wordt toegestaan, of getolereerd. Hieronder heb ik een aantal voor u beschreven.





  • Coll de Baix in de buurt van Alcudia. Dit prachtige, ongerepte strand ligt in een prachtige omgeving. Hoge groene kliffen omgeven door een prachtig bergpanorama, is dit afgelegen strand meer dan 200 meter lang.  U bereikt het strand na zo'n 45 minuten wandelen, een onvergetelijke ervaring door  het fantastische landschap. Het is heel belangrijk om drinkwater mee te nemen en aan stevige schoenen te denken.
  • Cala Egos in de buurt van Andratx. Het kiezelstrand Cala Egos is een prachtige romatische plek op een overwoekerde groene rotsachtige kust.  De prachtige blauwe wateren van de ongerepte baai nodigen u uit om te zwemmen. Neem de straat Calle de la Cala de Egos( niet meer dan een slechte onverharde weg). Uiterlijk op het hoogste punt moet de auto parkeren. Vanaf hier heeft u nog steeds een wandeling van ongeveer twee kilometer naar het strand voor de boeg. Er is geen schaduw en u zult hoogteverschillen van 300 meter moeten overbruggen, neem voldoende water en een hoofddeksel mee.
  • Cala Font Celada in de buurt van Arta. Het dromerige, eenzame strand Cala Font Celada kan alleen worden bereikt via een wandeling van ongeveer vier kilometer. Onderweg is er een fantastisch uitzicht op de zee en het kale, heuvelachtige landschap. er is nauwelijks schaduw, neem een hoed en voldoende drankjes mee. Tijdens het zwemmen, merkt u dat het water een beetje koeler is. Dit komt door de zoetwaterbronnen in de buurt van het strand. De baai is de monding van de Torrent van Castellot, deze voert echter alleen water aan bij heftige regenval.
  • Cala Fornells in Calvia. In de baai van Cala Fornells wisselen rotsachtige stukken af ​​met kleine zandstranden. Er is een kleine strandbar en enkele parasols en ligbedden. Vanaf de linkerkant van de baai heeft u een prachtig uitzicht op de stad Peguera. Het strand strekt zich uit tot in het nabijgelegen bos, hier bevindt zich het naturisme gedeelte.
  • Cala Marmols in de buurt van Santanyi.  Omgeven door 20 meter hoge rotsachtige baai vindt u het prachtige kleine strand Cala Marmols. Deze idyllische plek is alleen per boot te bereiken of na meer dan vijf kilometer wandelen vanaf de Cap de ses Salines.
  • Cala Bota in de buurt van Manacor. Om naar het prachtige, afgelegen strand Cala Bota te gaan, moet u een kleine wandeling maken. Eerst verlaat u het dorp Calas de Mallorca in oostelijke richting op de weg die het dichtst bij de zee ligt. Na ongeveer 1 km begint na een bocht naar links (er staat een huis) een grindweg. U vervolgt uw route via deze grindweg, waar deze splitst houdt u links aan en arriveert u snel in de idyllische baai.
  • Cala Mitjana in de buurt van Arta. Het zandstrand Cala Mitjada ligt te midden van een ongerepte natuur en biedt niets in termen van voorzieningen naast een kleine strandbar. Het strand is niet zo druk als andere, dus u kunt altijd een plekje vinden om te ontspannen in de zon. Helaas beperkt zeewier het strandoppervlak soms. Degenen die dat wensen, kunnen ook langs de kust wandelen, langs het naburige Cala Torta op weg naar het dorp Cala Mitjana. Het pad naar het strand is nogal hobbelig en bij slecht weer kunt u i.v.m. de sterke stroming beter niet gaan zwemmen.
  • Son Serra de Marina in de buurt van Santa Margalida. Dit prachtige lange strand strekt zich uit tussen de steden Colonia de Sant Pere en Son Serra de Marina. Achter het strand liggen duinvelden, bedekt met gras. Een deel van het strand wordt beschermd door strandwachten, naturisten kunnen zich uitkleden in de zon op het oostelijke deel van het strand.