Naturisme vakantie in Brazilië


Naturisme Brazilië
Ondanks de zeer brede kust heeft Brazilië weinig stranden, die bestemd zijn voor het naturisme. Op de meeste stranden wordt verwacht dat u uw zwembroek, badpak en zelfs uw bikini top aanhoudt. Topless meisjes zijn van harte welkom op sommige plaatsen, maar dat wordt niet door iedereen beoefend, aanvaard of toegestaan. Technisch gezien is het nog steeds illegaal om naakt in het openbaar in Brazilië te verschijnen. Dus als u wilt zonnen in uw geboorte pak, moet u op zoek naar een van de geïsoleerde plekken, die u de privacy tijdens het naturisme biedt.
Als u van plan bent om naar Brazilië af te reizen en wilt genieten in uw adamskostuum, zal ik hieronder een lijst van officiële naturisten stranden weergeven van Noord naar Zuid.
1.Tambaba 2. Massarandupió 3. Barra Seca 4. Olho de Boi 5. Praia Brava 6. Praia do Abricó 7. Jurubá 8. Praia do Pinho 9. Galheta 10. Pedras Altas.


Hieronder een korte beschrijving van enkele mogelijkheden.
Het Tambaba beach ligt in het district Conde, natuurlijk schoonheden zijn de grootste attracties. Palmbomen en de inheemse vegetatie dragen bij tot de eenheid tussen mens en natuur. Riffen bereiken een lengte van wel 20 meter. Binnen dat landschap is een speciale ruimte gereserveerd voor naturisten, beoefend door miljoenen mensen over de hele wereld. Het Tambaba beach is het eerste officiële naaktstrand in Brazilië. Het ligt aan de kust van Paraíba, 35 km van João Pessoa, Recife 120 km en 220 km van Natal. Door zijn ligging is Tambaba perfect voor degenen die op zoek zijn naar rust. Het strand staat onder toezicht van de lokale naturistenvereniging. Een strandrestaurant, biedt drankjes en warme gerechten. Direct aan het strand kunt u genieten van gegrilde vis en Caipirinha. Het strand van Massarandupió ligt op zo'n 100 km ten noorden van Salvador aan de Linha Verde, het is een prachtige plek om te ontspannen. Een bord geeft de status van het officiële naaktstrand. Het schone bijna ongerepte zandstrand geeft je een gevoel van vrijheid, door de schijnbaar eindeloze lengte. Met veel ruimte om te zonnen of voor wandelingen op het strand, vergeet u hier de tijd. De zee is glashelder, met zachte golven, het water erg ondiep. Twee kleine kiosken bieden de gasten een diner met erg lekkere gegrilde vis en ijskoude drankjes. Het natuurgebied met witte duinen en prachtige stranden, omzoomd door palmbomen is werkelijk betoverend. Achter het strand ligt een rivier met glashelder water, waar u een veilige en ontspannen duik kunt nemen.
Het strand van Barra Seca is het enige naaktstrand in Espírito Santo. Net ten noorden van de staat Río vindt u een ongerept stukje paradijs voor naturisten. Het ligt volledig geïsoleerd op een klein eiland, dat volledig is voorhouden aan naturisten. Het kleine natuurlijke zwembad is ideaal voor gezinnen met kinderen. Surfers krijgen ook waar voor hun geld. Het naakt strand is gelegen in de gemeente Linhares op ongeveer 142 km van de hoofdstad Vitória. Het is gemakkelijk bereikbaar via de BR-101. Olho de Boi het naaktstrand (100 meter lang) van Buzios, het is erg smal en u kunt het bereiken via het Brava strand pad. Ongerepte natuur en schoonheid, daarnaast wordt het beschermd tegen de open zee door een smalle kloof gevormd door hoge kliffen. Blauw water en een strand bedekt met schelpen maken het compleet. Praia do Abricó is het enige strand in Río de Janeiro, waar naturisme is toegestaan. Het is 250 meter lang en wordt hoofdzakelijk bezocht door vrouwen, jongeren, ouderen en kinderen. Het strand is mooi en het water schoon. Enig nadeel er zijn bijna geen schaduwplekken. Ook op dit strand geldt dat u zich moet houden aan diverse vanzelfsprekende reglementen.