Praia da Galheta naaktstrand Florianópolis Brazilië

Praia da Galheta
Praia da Galheta is gelegen tussen twee van de meest populaire stranden op het eiland Santa Catarina: Barra da Lagoa en Praia Mole. Het strand is semi verlaten en ligt op zo'n twintig kilometer van Florianópolis in het zuiden van Brazilië. Florianópolis Brazilië is een stad met meer dan veertig stranden. Florianópolis is vooral geliefd bij toeristen uit Zuid Amerika, vooral Argentijnen. Praia da Galheta ligt op twintig kilometer van het centrum van Florianópolis. Hoewel er geen restaurants of andere commerciële activiteiten zijn op Praia da Galheta, is het ideaal voor de bezoeker die wil genieten van de pure natuur. Er is slechts een bron waar u zoet water kunt drinken of een verfrissende douche kunt nemen. De zee is meestal kalm met helder water. Praia da Galheta is ongeveer een kilometer lang wit zandstrand. Het strand wordt begrensd door steile heuvels bedekt met lage struiken, orchideeën en een grote verscheidenheid aan wilde bloemen.  Er zijn geen huizen of andere gebouwen met uitzicht op het strand. Het enige geluid zijn de golven, die breken op het strand en de wind. Sinds de jaren 70 is het strand populair onder de naturisten.
Nog even kort iets over Praia Mole, dit strand is een homo/lesbo vriendelijk strand. Surfen, sporten en flirten en vooral atletische lichamen. Er zijn diverse bars met soms live muziek. Mole Beach wordt beschouwd als een van de meest gevaarlijke stranden, oorzaak de hoge golven door de open zee.
 Florianópolis Brazilië is een prima vakantiebestemming voor iedereen, te bereiken met het vliegtuig, de bus vanuit andere grote Braziliaanse steden, zelfs vanuit Punta del Este in Uruguay.