Naturisme aan de Costa Brava


Cala de Sa Boadella
Aan de Costa Brava in Spanje kunnen vrienden van het naturisme terecht op het strand Cala de Sa Boadella. Het strand behoort tot Lloret de Mar. Het prachtige strand is rustig gelegen en beschermd door een uitgebreid bos en omgeven door rotsen.

 Cala Sa Boadella houdt nog steeds de typische maagdelijke ambiance. Terwijl het slechts op één kilometer ligt van de drukste stranden van Lloret  de Mar en net ten zuiden van een van de mooiste tuinen aan de Costa Brava.


Cala de Sa Boadella is ongeveer 200 meter lang en 25 meter breed.
Gelegen tussen Cala Santa Cristina en Punta d'en Sureda, het lange smalle strand bestaat uit graniet gesteente. Achter het strand ziet u rotsformaties en als u een duik neemt in de zee, zult u constateren dat het al direct behoorlijk diep is. Het water is trouwens schoon en helder. 

De idyllische en romantische sfeer is uitzonderlijk en dit  komt vooral door de ligging. Zowel de bossen als de kliffen vormen een kleurrijk geheel. Daarnaast zou iedere bezoeker van Cala Sa Boadella een bezoek moeten brengen aan de Renaissance tuinen van Santa Clotilde. De tuinen zijn in 1919 ontworpen door Nicolau Rubió i Tudurí. Het strand beschikt overigens over allerlei voorzieningen :douches, toiletten, bar, restaurants en beveiliging.

 Om het strand te bereiken neemt u vanuit Lloret de Mar de route GI 682 naar Blanes, op ongeveer één kilometer vanaf Lloret neemt u op de rotonde de afslag richting Santa Clotilde, neem de route richting de bergen, aan uw linkerkant ziet u vervolgens een voetpad, terwijl aan de rechterkant de auto’s worden geparkeerd. U wandelt vervolgens 300 meter door het weelderige bos naar het strand. Als u in de zomer gaat bent u zeker niet alleen, veel Lloret de Mar bezoekers houden van deze plaats. Vooral in de provincie Gerona vindt u wel twintig naaktstranden.