Naaktstranden in Groot Brittannië

Groot Brittannië biedt de naturist diverse naaktstranden, waar u heerlijk kunt ontspannen. U zult zich comfortabel voelen met de zon op uw naakte huid. Natuurlijk blijft het weer van invloed en zult u moeten zorgen voor een goede windscherm.
Ik zal de mooiste naaktstranden beschrijven en Groot Brittannië is leuk alternatief voor uw naturisme vakantie en niet te ver van huis.
Holkham Beach, Norfolk: in het oosten van Engeland ligt het bekende officiële nudistenstrand van Holkham. Het maakt deel uit van de Holkham Estate en privé eigendom van de familie Coke.
Het naaktgedeelte wordt goed aangegeven en ligt ten westen van de baai. Rondom het strand zijn dennenbossen, duinen en een natuurreservaat. Er zijn geen faciliteiten, toiletten op 20 minuten bij de parkeergarage, de Noordzee wind kan koud zijn. Het strand is sinds kort weer geopend, nadat het was gesloten doordat in de duinen allerlei activiteiten plaatsvonden, die niet bij het naturisme horen.
Studland Beach, Dorset: het meest beroemde naaktstrand in het Verenigd Koninkrijk en in de zomer behoorlijk druk. Er zijn uitstekende faciliteiten met toiletten en een café, het is echter geen strand om in eenzaamheid te kunnen verblijven.
Leysdown, Isle of Sheppey, Kent: het dichtstbijzijnde officiële naturistenstrand bij Londen is Leysdown en het is gelegen op het eiland Sheppey. Het strand bestaat uit grind, zand en schelpen. U heeft hierbij uitzicht op het scheepvaartverkeer op de Theems.  De dichtstbijzijnde faciliteiten vindt u in Leysdown.
Slapton Sands, Devon; het aantrekkelijke naaktstrand bij Slapton Sands ligt ten zuiden van Dartmouth in Devon. Het strand bestaat uit grind en kiezel. Het water is diep en kan sterke onderstromen hebben.
Dit strand bij Slapton heeft een Sherman tank gedenkteken, de troepen oefenden hier hun D- Day landingen. Breng ook gerust een bezoekje aan Torquay, recentelijk uitgeroepen  tot een van de Top 10 Britse bestemmingen !
Brighton, East Sussex; het graafschap East Sussex heeft 3 naaktstranden, Fairlight Glen bij Hastings, Birling Gap nabij Eastbourne en Black Rock Beach in Brighton. Het kiezelstrand ligt dicht bij de jachthaven van Brighton en op slechts een uur met de trein van Londen, in het weekend is het er druk.
Blackgang Beach, Isle of Wight: het zachte kiezel Blackgang strand op het eiland Wight is geen "officiële" naturistenstrand, maar het wordt als zodanig reeds jaren gebruikt. Ga naar het Rocken End gedeelte, het diepe schone water en het prachtige uitzicht op het prachtig uitzicht op het Engelse Kanaal maken het tot een prachtige bestemming.  Er zijn geen faciliteiten op het strand en het is alleen bereikbaar via een steil pad, dat niet geschikt is voor mensen met loopproblemen. Overigens wordt jaarlijks op het Isle of Wight het Bestival Music Festival gehouden.
Ross Back Sands, Northumberland: het meest noordelijke  naaktstrand ligt op Ross Back Sands in de buurt van Bamburgh. Het is een lang en schoon zandstrand, dat vrij verlaten is gedurende het gehele jaar.
In het verre noorden waait een sterke Noordzee wind soms meedogenloos, er zijn geen faciliteiten alleen een fantastisch uitzicht.
Ga gerust eens voor een naturisme vakantie naar Groot Brittannië, maar houdt rekening met de klimatologische omstandigheden.