Lopar, Kroatië kindvriendelijke naturisten bestemming

Sahara strand
De Gemeente Lopar in Kroatië ten noorden van de stad Rab is een uitstekende naturisten bestemming en daarbij uitermate kindvriendelijk. Lopar is uitermate gunstig gelegen voor de Europese toerist. U bereikt Lopar met de veerboot Jablanac-Mišnjak en Valbiska-Lopar. De inwoners verdienen hun geld met het toerisme, landbouw, visserij en veeteelt. Het klimaat is erg gunstig. De natuurlijke schoonheid, het culturele en historische erfgoed en de rijke geschiedenis vormen de basis van het toerisme. Lopar is bekend om zijn vele baaien en zandstranden, zij zorgen voor een perfecte vakantie voor gezinnen met kinderen. Het paradijsstrand is 1,5 km lang en het ontving in 2003 een blauwe vlag prijs. Buiten dit strand heeft Lopar echter nog 22 stranden, waarvan drie naaktstranden (Sahara, Stolac en Ciganka). In deze plaatsen vindt u veel restaurants met een uitstekende keuken, veel faciliteiten voor kinderen en diverse sportfaciliteiten.
In de buurt van Lopar, ligt ook het eiland Goli. Ieder jaar komen meer toeristen naar Goli, om de geschiedenis van het eiland te leren kennen.
Het bekendste naaktstrand van Lopar, Sahara ligt niet ver van het paradijsstrand, maar ver genoeg om te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Na ongeveer 30 minuten lopen over de gemarkeerde en goed onderhouden paden kunt u genieten van een uniek uitzicht over het prachtige landschap. Het strand is een zandstrand en bedekt met lage begroeiing. Een beetje schaduw kan ook worden gevonden voor degenen die het nodig hebben. U moet zelf uw eten en drinken meenemen, u kunt er immers niets kopen.
Het tweede naaktstrand Stolac is gelegen in een ongerepte natuur, op 10 minuten van "San Marino".
Hier zult u een onvergetelijke naturisme ervaring opdoen en een intiem hoekje zult u altijd vinden. De bijzonderheid van deze baai zijn de nabij gelegen kleine eilandjes, die u te voet kunt bereiken. U loopt door het heldere, ondiepe, warme water en het uitzicht en de sfeer is werkelijk adembenemend.
Het derde naaktstrand van Lopar, Ciganka is meer naar het noorden gelegen, richting Krk en Grgur.
Het strand is bereikbaar te voet of met de auto, deze kunt u parkeren in de schaduw van het bos. De laatse honderd meter moet u te voet afleggen. Het strand heeft vele interessante natuurlijke vormen, zoals de zand piramides.
Lopar is een erg kindvriendelijke naturistenbestemming, niet alleen vanwege de vele faciliteiten voor kinderen, maar vooral door het ondiepe, heldere en warme zeewater, die daardoor ook de ouders een zorgeloze naturisten vakantie bieden.