Naakt aan het Gardameer in Italië

Moniga
Naakt aan het Gardameer was officieel niet toegestaan, maar bij resolutie van 10 februari 2015 is naturisme toegestaan aan het Gardameer. Het Gardameer is populair bij vakantiegangers en wordt beschouwd als zwemparadijs.

 Natuurlijk zijn er ook naturisten aan het Gardameer, maar de meeste weten heel goed, waar ze beter een zwembroek of een bikini dragen. De Italianen kunnen het naturisme niet echt waarderen en dreigen vaak met boetes en dat niet alleen aan het Gardameer, maar echt in heel Italië.

Dus wie van plan is om een ​​naakt vakantie in Italië te houden, moet twee keer nadenken over waar hij naartoe gaat. Echter, er zijn een aantal stranden waar u naakt kunt zonnen en zwemmen. Er zijn verschillende plaatsen waar het nudisme wordt bedreven, hoewel het officieel dus niet is toegestaan.  Natuurlijk bekend is de baai bij Torri en dat al vele jaren. Hier zijn vele naturisten onderweg, maar daardoor wordt het naakt recreëren niet legaal. Zolang niemand iets zegt, lijkt zich er niemand aan te storen.

Eveneens aan de zuidelijke oevers van het Gardameer zijn er naturisme mogelijkheden. De Rocca di Moniga is erg geliefd bij wandelaars en van bovenaf kunt u kijken tot de Monte Baldo. Een paar meter voor de Rocca di Moniga is een grote klif. Wees er voorzichtig, maar de klif van Moniga is een echte naturisten ontmoetingsplaats. Vlak naast de klif zijn er enkele plaatsen waar smalle paden leiden naar de oever van het meer. Opgemerkt zij dat de paden niet "officieel" zijn en niet veilig, maar blijkbaar zijn er veel mensen die ze gebruiken. Het water is hier erg mooi en heerlijk om naakt te zwemmen. U kunt de baai ook per boot bereiken, vanuit Moniga en Manerba en dat is misschien wel comfortabeler.

Wilt u dus lekker genieten van de prachtige omgeving het Gardameer en het heerlijke water en dat bij zomerse temperaturen, is het natuurlijk niets mooier omdat zonder zwembroek of bikini te doen. Wees echter voorzichtig en zoek de rustige, veilige en bekende plekken.