Naaktstranden Hawaï

Terwijl de staat Hawaï in de Verenigde Staten naakt zonnen verbiedt, naaktheid is illegaal, laten bewoners en toeristen nog steeds het liefst hun badkleding vallen, om streeploos bruin te worden.
Hieronder zal ik meerdere naakt of kleding optioneel stranden beschrijven.



  1. Honokohau Harbor Beach: het ligt in het Kaloko-Honokohau National Historical Park aan de Kona kust, ten noorden van Honolokohau Harbor aan Highway 19. Het noordelijke gedeelte van het gele zandstrand is een populaire gay strand. Privacy is moeilijk te vinden.  Federale Park Rangers patrouilleren vaak om een verbod op naakt zonnen af te dwingen. Het heerlijke klimaat en de mogelijkheden om te snorkelen zorgen er voor dat het een geliefd naaktstrand blijft.
  2. Kehena Beach (Dolphin Beach): is gelegen in het district Puna (richting Hilo), Highway 137, kilometerpaal 19. Dit is een goed schaduwrijk zwart zandstrand beschermd door steile kliffen en hoge bomen. Zwemmen kan vaak gevaarlijk zijn vanwege ruwe stroming en hoge golven. Het is een populair strand voor de lokale bewoners. 
  3. Steam Vents: ligt in de buurt van Hilo, kilometerpaal 15 Highway 130. U kunt hier (kleding optioneel) gebruik maken van de stoombaden in de grotten, hoewel het privé eigendom is. Het grote huis in de buurt is een kleding optioneel guesthouse genaamd "Steamvent Guesthouse."
  4. Donkey Beach: ligt zo'n kilometer ten noorden van kilometerpaal 11 Highway 56 . Het strand is niet zichtbaar vanaf de weg. Toegang tot het strand via een pad door een oude suikerriet veld (privé eigendom). De stranden zijn allemaal publiek toegankelijk, de vorige eigenaar verleende doorgang, maar de nieuwe eigenaar heeft bewaking ingehuurd. Ik heb op dit moment geen laatste informatie, maar u kunt het natuurlijk altijd proberen. Donkey Beach staat bekend als een van de beste naaktstranden van Kauai.
  5. Secret Beach: ook wel bekend als  Kauapea Beach, neem het pad aan het eind van een rode onverharde weg vanaf de Kalihiwai Road, een halve mijl ten noorden van Kilauea, route 56. Secret Beach is inmiddels uitgegroeid tot het mooiste naaktstrand van Kauai. Secret Beach is een lang, geel zand strand, gelegen in een prachtige omgeving. Zwemmen in de winter wordt afgeraden vanwege hoge golven.
  6. Little Beach: bij Makena (Pu'u Ola'i Beach) is Maui's onofficiële-clothing optional strand. Little Beach grenst aan Makena Beach (Big Beach) en is niet toegankelijk met de auto. Rijd met de auto tot Makena Beach, een paar kilometer voorbij Maui Prince Hotel langs de Makena Ala Nui straat
  7. Parkeren op de verharde parkeerplaats en loop naar het strand. Diefstal uit auto's komt vaak voor, dus verwijder uw kostbaarheden uit uw auto. Aan de noordwestelijke kant van het strand is een pad van lavastenen, via dit pad kunt u Little Beach bereiken. Little Beach is misschien wel de beste plek op Hawaï om naakt te zonnen. U kunt er tevens uitstekend snorkelen en zwemmen.
  8. Red Sand Beach: in Hana (Kaihalulu Beach) is een van de mooiste stranden van Hawaï, maar het is moeilijk te bereiken. Rij naar de Hana Community Center op Ua Kea Road, ter hoogte van een aantal lodges die deel uitmaken van het Hotel Hana Maui. U moet lopen over privé eigendom om het strand te bereiken. U kunt parkeren op de straat in de buurt. Aan de zuidkant van het Community Center ligt een pad, dat voorbij gaat aan een oude begraafplaats. Het pad is smal en niet gemakkelijk te bewandelen. Aan het eind van het pad vindt u Red Sand Beach. Het water is rustig en helder, heerlijk om te zwemmen en te snorkelen. Het is een zeer klein strand, maar u mag jet niet missen.
Hoewel naaktheid dus illegaal is in de staat Hawaï zijn er zie boven voldoende mogelijkheden, laat u dus niet weerhouden.