Naturisme op Ibiza

Hoewel u misschien anders verwacht van Ibiza, is naturisme geen gemeengoed op het eiland. Ibiza heeft slechts twee officiële naaktstranden. Bovendien is naakt zwemmen gebruikelijk in talrijke andere baaien. Ondanks zijn roep, is Ibiza eigenlijk een beetje preuts. 

De twee officiële naaktstranden zijn Es Cavallet en S'Aigua Blanca. 
Es Cavallet is het bekendste naaktstrand. Es Cavallet is een 10 minuten rijden vanaf het strand Playa d'en Bossa en Ibiza stad. U kunt er parasols en ligstoelen huren. 

Daarnaast zijn er douches, drie restaurants en boetiekjes. Het prachtige landschap met de schitterende zandduinen is perfect voor een romantisch strand wandeling en dan vooral buiten het seizoen. Aan het eind van het strand vindt u een piraten toren uit de 16e Eeuw, de Torre de ses Portes. In restaurant La Escollera kunt u overigens heerlijke paella en verse vis eten. Tijdens de zomermaanden kunt u op Es Cavallet  het feest gevoel ervaren. Es Cavallet is een Blauwe Vlag strand. Es Cavallet is ook een paradijs voor homo's, die vooral voor de gay scene naar het uiteinde van het strand komen. Hier vindt u ook de beroemde en populaire gay beach club genaamd Chiringay. Deze gay bar en restaurant is geopend in de zomermaanden. Es Cavallet is het beste gay strand op Ibiza en misschien wel van geheel Europa. Het is een perfecte plek voor windsurfers vanwege de grote rollende golven. U kunt Es Cavallet eenvoudig bereiken met de auto of de bus vanuit Ibiza stad of van het strand Playa d'en Bossa. De bus brengt u overigens niet naar het strand, vanaf de halte moet u nog 15 minuten lopen.

S'Aigua Blanca is het andere naturisten paradijs. Het is een van de mooiste baaien van Ibiza. Net als de meeste van de stranden in het noorden van Ibiza, is dit strand omgeven door heuvels bedekt door dichte bossen. Het water voor dit strand heeft witte schuimkoppen , deze ontstaan door de diverse stromingen. Het zandstrand is ongeveer 300 meter lang en tot 15 meter breed. Vooral op een kalme dag kunt u hier perfect snorkelen of duiken. Er zijn twee bars in S'Aigua Blanca, waar u links eenvoudige snacks en drankjes kunt krijgen en rechts vers geperst wortel-appelsap, zelfgemaakte sangria en eenvoudige maar heerlijke broodjes van de grill kunt proberen. s'Avonds slaan de omwonenden op hun trommels en begeleiden de prachtige zonsondergang, die trouwens net zo mooi is als de zonsopkomst. U kunt parasols en ligbedden huren. De weg die naar het strand leidt is steil, maar volg met de auto de route San Carlos naar Cala San Vicente en vervolgens rechtsaf naar S'Aigua Blanca.  Heb je de auto geparkeerd, gooi je haar los en geniet van het rytme van Ibiza.