Naaktstranden Poitou-Charentes Frankrijk

Poitou-Charentes is een regio in het westen van Frankrijk, het wordt in het westen begrensd door de Atlantische Oceaan en is een van de zonnigste regio's van Frankrijk en daarmee ook een geliefde naturisten bestemming. Flaneren over lange zandstranden, genieten van de rust in de moerasgebieden en zich culinar laten verwennen, dat is zeker mogelijk in Poitou-Charentes. De vijf bekendste naaktstranden zal ik hieronder beschrijven.


  • Saumonards d'Oléron, gelegen ten noorden van Boyardville, is een van de wildste stranden op het eiland Oléron. Het eiland is na Corsica het grootste Franse eiland. Het strand is geliefd bij naturisten (hetero, homo en lesbo), vanwege de rust en het aangrenzende prachtige dennenbos. De toegang alleen over paden, met de fiets of te voet. Aan de rand zijn er prachtige duinen, waar u heerlijk kunt zonnen.  Een mooi uitzicht heeft u op het Fort Boyard en het eiland d'Aix. Op dit uitgestrekte zandstrand (enkele kilometers) is een zone van 500 meter, waar naturisme wordt getolereerd. Er zijn twee kleine kleine parkeerplaats in het bos Saumonards. Het naaktgedeelte bevindt zich in het midden gedeelte van het strand.
  • La Grande Plage (het grote strand) de St Trojan les Bains, ook wel genoemd strand Giraudière), is het mooiste strand van het eiland Oléron en het meest populaire (het ligt zeer dicht bij het vasteland). Het wordt begrensd door een groot bos. In de zomer wordt het gebied bewaakt.
  • Het strand plage du Lizay ten zuiden van de stad Portes en Ré. Dit uitgestrekt zandstrand wordt omzoomd door duinen,  zonder twijfel de meest indrukwekkende van het eiland  Île de Ré, te bereiken via een lange tolbrug. Het uitzicht op de vuurtoren is prachtig. Het is een van de wildste stranden op het eiland. Aan het uiteinde (rechts ten opzichte van de toegang) is er een gebied voor naturisten. U moet rekening houden met de ruwe zee, het strand is geliefd bij surfers.
  • Het strand plage des Follies de Couarde sur Mer is eveneens gelegen op het eiland  Île de Ré. Nauwkeuriger gezegd het is gelegen bij de ingang van het dorp en strekt zich uit tot Le Bois-Plage-en-Ré. Dit lange zandstrand wordt omzoomd door duinen. Bij laag tij, is het zwemmen moeilijk vanwege de verschillende rotsen. Een ander nadeel er komen veel vissers naar dit strand.
  • Het strand  plage de la Grande Côte, is het grootste strand van Saint-Palais-sur-Mer en strekt zich uit over 4 kilometer. Het naturisten gedeelte wordt gemarkeerd door lijn nummer 15 en de grens tussen de steden Mathes en Saint-Palais-sur-Mer. Er is ook een eerste hulppost in het gebied en het naturistenstrand bevindt zich op 50 meter aan de rechterkant van de EHBO-post en strekt zich uit over 600 meter. Dit is het enige officiële naaktstrand aan de Côte royannaise.
Leuke naturistencampings in Frankrijk vindt u hier.