Naaktstranden Vendée Frankrijk

De Vendée is een Frans departement, gelegen in de regio Pays de la Loire. De Vendée in Frankrijk is populair bij naturisten, niet alleen vanwege de vele lange zandstranden langs de Atlantische kust. maar ook vanwege de vele uren zonneschijn en diverse eilandjes. Er is een lange strook van stranden, waar u ook de naturist stranden of naturisten vriendelijke stranden kunt vinden.
Hieronder zal ik een opsomming geven van de naaktstranden in de Franse Vendée.


  • La Terrier: het strand ligt dicht bij het centrum van La Tranche-sur-mer. Als u eenmaal het strand heeft bereikt vanaf de parkeerplaats, moet u nog zo'n 500 meter lopen. Let op het witte bord, voorbij het witte bord vindt u het naaktgedeelte. Het strand is een van de mooiste stranden in de Vendée. Het water en de golven zijn een beetje wild en minder geschikt voor kinderen, let ook op de onderstroom. In de zomer kan het er erg druk zijn. De faciliteiten liggen in het textielgedeelte en zijn dus minder toegankelijk voor de naturisten.
  • Les Conches: dit strand is gelegen in de gemeente Longville sur Mer. Dit is geen officiële naturistenstrand maar naturisme wordt er getolereerd. Het naturistengedeelte loopt zuidwaarts richting la Terrier.
  • La Faute sur Mer: is een officiële naturistenstrand bij d'Arcay, op het strand la Plage de Barrique. La Farte sur Mer is de meest zuidelijke stranden van de Vendée.
  • Le Petit Pont: dit officiële naturistenstrand is gelegen op het strand Notre Dames de Dunes in de gemeente Bretignollies sur Mer. U bereikt het strand via de rue Grande Sauzaies, nabij het dorp Grivand en ook vanaf de camping Cypress in de buurt van Pont de Jaunay.
  • Luzeronde: dit officiële naturistenstrand is ongeveer 4 km lang en bereikbaar vanaf beide uiteinden van het strand. 
  • Sauveterre: het naturistenstrand ligt op ongeveer 7 km ten westen van Olonne-sur-Mer. Het naturistengedeelte is gemarkeerd.
  • Les Lays: het strand ligt ten zuiden van de parkeerplaats van Lays en ongeveer 200 meter van de grens met de Notre Dame de Monts.
  • Les Salins: 500 meter van het strand Les Salins is officieel voor naturisten, gemarkeerd in de buurt van de grande Bec net ten zuiden van Saint-Jean-de-Monts.