Cala Torta naturistenstrand op Mallorca

Cala Torta of S'Aduaia ligt op zo'n 10 kilometer van Arta en is het grootste strand van deze gemeente. Dit prachtige zandstrand waar naturisme is toegestaan is gelegen in het noordoosten van het eiland Mallorca, in een gebied met lage rotsachtige bergen, veel palm- en pijnbomen. Het zand is zeer fijn en het turquoise gekleurd water is glashelder. Cala Torta heeft een lengte van 130 meter en is tot 200 meter breed.

Cala Torta  is een uitstekende plek om te duiken en voor het verankeren van boten op een zanderige ondergrond op vijf meter diepte.
Cala Torta kent vooral een enorme toename van zowel lokale bezoekers als toeristen vanwege de mogelijkheid om naadloos bruin te worden. Soms kiezen naturisten echter voor het strand Cala Mitjana, dat kan echter per dag verschillen.
U moet echter wel eerst goed de weersverwachting in de gaten houden voordat u naar Cala Torta rijdt. Als de wind waait uit het noorden en het noordoosten is het niet erg prettig om op het strand, of wat daar nog van over is te verblijven. U bereikt het strand eenvoudig via een kronkelige steile weg.
De auto kunt u gratis parkeren in de buurt. Vanuit Capdepera kunt u ook de fiets nemen (22 km), waarbij u in Cala Mesquida een bergweg gemarkeerd met rode stippen naast de souvenirwinkel neemt, die u tot aan het maagdelijke zand voert. Te voet kunt u het strand zelfs bereiken vanaf Cala Mesquida.

Nogmaals een waarschuwing let vooral op de aanwezige strandwachten en vlaggen. De rode vlag betekent verboden te zwemmen, de gele vlag houdt in wees voorzichtig zwemmen is toegestaan. De groene vlag geeft aan dat zwemmen is toegestaan. De oranje vlag geeft aan dat de strandwacht niet aanwezig is, geniet dan van het strand zonder onnodige risico's te nemen.