Naturisme Cantabrië en Asturië

Cantabrië is een autonome regio en provincie in het noorden van Spanje. Terwijl het nog steeds regent en de zomer nog niet in aantocht is, zal ik hieronder de beste stranden in Cantabrië en in Asturië aan de Golf van Biskaje opnoemen waar naturisme wordt toegestaan. 
Natuurlijk de stranden El Saler (Valencia) en Vera (Almería) behoren tot de top tien naaktstranden, warm, populair en druk, maar eigenlijk zijn de naaktstranden in het noorden van Spanje de beste. Ze zijn veel schoner dan de Middellandse Zee. Het enige probleem is de temperatuur.

Wellicht het mooiste strand van Calabrië is playa de Covachos, het heeft een lengte van 600 meter. De toegang tot het water gaat via een steile trap, waarbij voorzichtigheid is geboden. Het strand wordt frequent bezocht door naturisten. Vanaf het meest westelijke puntje van Asturië naar het meest oostelijke van Gipuzkoa zijn er tientallen naaktstranden en opties voor naturisten om streeploos bruin te worden.
Asturië is een autonome regio gelegen in het noordwesten van Spanje tussen de regio's Galicië en Cantabrië. In Asturië heeft u ook vele mogelijkheden om naakt te zonnen en te zwemmen.

Misschien kunt u dit jaar tegen uw vrienden zeggen ik ga naar een naturistenstrand, niet een naturistenstrand waar ik geen plek heb om mijn handdoek neer te leggen, maar een naaktstrand waar ik kan gaan zonder zwembroek of bikini.

Asturië


  • Requexinos (Castrillón), 170 meter, druk, donker zand en sterke golven, omgeven door heuvels bedekt met vegetatie.
  • Cagonera y Serín (Gijón), 610 meter, rustig, hoge golven, gelegen in de buurt van Kaap San Lorenzo.
  • Peñarrubia (Gijón), 550 meter, druk, smal en omringd door hoge kliffen.
  • Ballota (Llanes), 350 meter, gemiddelde bezettingsgraad, een prachtige omgeving met uitzicht op een eilandje.
  • El Portiello (Llanes), 750 meter, gemiddelde bezettingsgraad, goudkleurig zand en rotsen.
  • Portiellu (Llanes), 100 meter, gemiddelde bezettingsgraad. Het strand is toegankelijk vanuit het aangrenzende strand, Toro.
  • San Martín (Llanes), 35 meter, gemiddelde bezettingsgraad. Het is een inham beschut door grote rotsen, daardoor is de toegang ingewikkeld.
  • Torimbia (Llanes), 500 meter, gemiddelde bezettingsgraad. Het strand heeft fijn wit zand en zeer schoon water.
  • El Oso (Ribadedeva), 100 meter, erg rustig. Het strand ligt geïsoleerd, omgeven door rotsen en moeilijk bereikbaar.
  • Mexota (Tapia de Casariego), 240 meter, gemiddelde bezettingsgraad.
Cantabrië


  • La Arena / Los Nudistas (Arnuero), 150 meter, rustig. Genesteld in een mooie rotsachtige omgeving met vegetatie. 
  • Arenal de Sonabia (Liendo), 100 meter, rustig. fijn gouden zand.
  • Somocuevas (Piélagos), 100 meter, rustig, beschermd door rotsen.
  • El Puntal (Ribamontán al Mar), 4500 meter, rustig. Er zijn sterke golven en u heeft een prachtig uitzicht over de baai van Santander. 
  • Langre I (Ribamontán al Mar), 800 meter, rustig, gelegen in een aantrekkelijke bergachtige omgeving, er zijn sterke stromingen en het is er winderig, waardoor het zeer populair bij surfers. Het strand is toegankelijk via het aangrenzende Langre II.
  • Langre II (Ribamontán al Mar), 50 meter, rustig en een sterke stroming. Via trappen toegangkelijk.

Zoals u hierboven heeft kunnen constateren heeft u enorm veel keuze in naaktstranden in Cantabrië en Asturië. De opsomming is echter nog niet compleet. Hieronder nog een aantal naaktstranden in Asturië:
Llanes: Playa de San Antolín, playa de Gulpiyuri.
Ribadesella: Playa de Vega.
Villaviciosa: Playa de Merón.
Gijón: Playa de Poniente.
Gozón: Playa de Aguilera.
Castrillón: Playón de Bayas, playa de los Quebrantos, playa La atalaya.
Cudillero: Playa de Campofrío, playa de Oleiru.
Valdés: Playa de Barayo.
Navia: Playa del Mouru, playa de Baray.

Als naturist hoeft u dus niet naar de Middellandse Zee om één te zijn met de natuur. Cantabrië en Asturië bieden vele naaktstranden waar u in alle rust kunt genieten zonder massatoerisme.