Naturisme campervakantie Kroatië

Kroatië is naturisme en het behoort tot de meest populaire bestemmingen voor liefhebbers van naakttoerisme. Voor een naturisme camper vakantie is Kroatië een ideale bestemming.

De Kroatische kust is een van de mooiste naturisme bestemmingen. Naaktstranden, waar u kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de Adriatische kust, de kristalheldere zee, natuur en de mensen. 


"Ontdek Kroatië met een camper!" Deze tekst zult u in veel reisgidsen voor campers lezen. Maar waarom is het land aan de Adriatische kust voor campers een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Europa? Kroatië is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. In nauwelijks een ander land kun je de natuur ervaren die zo veelzijdig is. Met een verscheidenheid aan stranden aan de Adriatische kust, de Brijuni, Krka en Paklencia natuurparken, historisch erfgoed en rijke mediterrane keuken, de Middellandse Zee behoort Kroatië zeker tot de top tien bestemmingen voor campers.

Wie een eerste reis naar Kroatië plant en met de lokale omstandigheden  niet zo bekend is, heb ik in dit artikel enkele tips over kamperen in Kroatië samengevat.

Wild kamperen
Anders dan in bijvoorbeeld Scandinavië bestaat er bijvoorbeeld in Kroatië geen universeel recht. Parkeren is alleen toegestaan ​​op aangewezen gebieden of campings. Wild kamperen wordt bestraft.

Prijsklassen van kampeer- en kampeerplaatsen
Zoals in de meeste vakantielanden, is er in Kroatië een ander prijsniveau wat betreft locatie, faciliteiten en comfort. Kleinere plaatsen in het binnenland zijn meestal goedkoper dan de top bestemmingen direct aan de Middellandse Zeekust. 

Als u in het hoogseizoen met uw camper naar Kroatië wilt, adviseer ik u tijdig te reserveren. De campings zijn op dit moment druk bezocht en vooral vrije parkeerplaatsen voor campers aan de Adriatische Zee zijn zeer zeldzaam.

Honden en huisdieren zijn ook welkom in Kroatië. U hebt echter een internationaal paspoort en een recent certificaat van de dierenarts nodig waarin staat dat het huisdier gezond is en geen besmettelijke ziekten heeft.

Kroatië is een van de mediterrane landen waar naaktbaden is toegestaan. Naturisten hebben verschillende mogelijkheden om de vrije lichaamscultuur te beleven.
Naturistencampings deze plaatsen zijn alleen gereserveerd voor naturisten. Alle activiteiten zoals sporten, winkelen of zwemmen worden daar naakt beoefend.
Gecombineerde campings. De gebieden voor naturisten en "textielkampeerders" zijn gescheiden. Beide gebieden hebben meestal hun eigen sanitaire voorzieningen, winkels, restaurants en strandgebieden. Campings met apart naaktstrand.  Op de camping is textielkleding gewenst. U kunt echter naakt zwemmen en zonnebaden op een deel van het strand.

Hieronder vindt u een beperkte overzicht van naturistencampings.
Camping Solaris *** - Porec
Camping Ulika **** - Porec
Naturistencamping Istra *** - Funtana
Camping Valata **** - Rovinj
Camping Polari *** - Rovinj
Camping Koversada *** - Vrsar
Camping Kanegra *** - Umag
Camping Buncu Luka ** - eiland Krk
Camping Strasko ** - eiland Pag
Nog meer naturistencampings in Kroatië vindt u hier.