Naaktstranden in A Coruña

In Coruña vindt u de naaktstranden langs de ruige kustlijn.  A Coruña is een stad en gemeente in de Spaanse autonome regio Galicië. 

Naturisme in Coruña is aan de orde van de dag, er zijn grote en kleine naaktstranden, in alle drukte, of in de middle of nowhere. Gelooft u in de filosofie van het naturisme, dan kunt u in A Coruña kiezen uit meer dan 20 stranden, waar het naturisme een lifestyle en vakantievorm is.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste naaktstranden in A Coruña, kies vervolgens zelf het beste strand dat bij u past.

  • Playa de Ponzos - Ferrol. Dit zandstrand ligt in Ferrol en redelijk druk. Het is zo'n 1.400 meter lang en het wordt regelmatig schoongemaakt. U bereikt het strand met de auto via de CP 3603. De halte van de intercity bus naar Ferrol vindt u op drie kilometer van het strand. U kunt in Ferrol ook een vakantiewoning huren.
  • Playa de Lumebo-Ferrol. Dit strand is het tegenovergestelde van het vorige strand, er is weinig publiek en de afmeting is gering. Het Lumebo strand is een wild strand omgeven door een groene vegetatie.
  • Playa de Marin - Miño. Een klein goudgeel zandstrand en kalm water. Het playa de Marin is ongeveer 80 meter lang en 50 meter breed, het ligt geïsoleerd en wordt omgeven door groen. Neem met de auto de route naar Miña, huur een huis in Pontedeume.
  • Playa de Insua.  In Ría de Betanzos vindt u playa de Insua, een klein strandje, kalm water, beschut tegen de wind. Het landelijke karakter en misschien zijn afmeting, zijn de oorzaak van de geringe bezoekersaantallen. U bereikt het strand via de landelijke wegen en volg de borden Ber. Huur een huis in de regio Pontedeume en het strand is nabij. Het strand is perfect om te genieten van sport op zee, het is het ideaal als u wilt duiken, snorkelen of surfen.
  • Playa de Armenteiro - Carnoedo. Dit charmante paradijselijke strand kent een grote aantrekkingskracht. Het kristal blauwe water nodigt uit om te genieten van lange dagen van zon en zee. Het strand wordt omgeven door rotsen en een groene vegetatie. De toegang tot dit strand is gecompliceerd, accommodatie kunt het beste zoeken in Sada.
  • Playa de Bastiagueiriño. Dit strand is zo'n 200 meter en 20 meter breed. De bezettingsgraad is laag. Het strand bestaat uit grind en donker zand. Neem de snelweg AP 6, E1 / AP 9, vervolgens de lokale weg AC-214/221. In de buurt vindt u een parkeerplaats, vervolgens loopt u nog ene klein stukje. Verblijf in Oleiros, of als u liever verblijft in een grotere stad, kies dan Coruña, op slechts 10 km vanaf de zone Olieros. Surfen en windsurfen zijn populaire bezigheden.
  • Playa Naval. Verwacht geen groot strand, slechts een inham met zand en grind en rustig helder water. Het gebied is ideaal om te duiken. De bushalte is op 500 meter, verder kent het strand geen faciliteiten.  Neem de snelweg AP 6, E1 / AP 9, vervolgens de lokale weg AC-214/22. U kunt overnachten in Oleiros of in  Porto de Santa Cruz.

Andere naaktstranden zijn Playas de Canabal, Playa de las Margaritas, Playas de Combouzas, dit laatste naaktstrand vindt u aan het eind van het strand van Barrañán. Het is zo'n 2 km lang, winderig met hoge golven, maar toch erg geliefd. accommodatie kunt u het best zoeken in Arteixo.
Een ander naaktstrand is Playa de Lariño, het ligt afgelegen, het is er winderig, maar de golven zijn. Het is een afgelegen en winderig strand, maar de golven zijn matig. Accommodatie vindt u in Carnota. Playas de Porto Son, Playa de Recaveira, Playa area longa, Playa de Xuño en Playa de Serans zijn ook bekende naaktstranden in A Coruña.

Daarmee komt de lijst van naaktstranden nog niet ten einde, daarnaast zijn er immers tal van andere stranden waar naturisme sporadisch wordt beoefend.