Naturisme Hongarije

Naturisme Hongarije
Een naturisme vakantie in Hongarije. In Délegyháza op zo'n 30 km van Boedapest vindt u het eerste naaktstrand van Hongarije. Hier kunt uw naturisme vakantie doorbrengen, met Hongaarse bezienswaardigheden en cultuur. Het bekende naaktstrand in Délegyháza is een oase voor kamperende naturisten. De Naturist Oazis Camping in Délegyháza is gelegen op een schiereiland in een meer en het terrein is 2,5 hectare groot. De ligging is ideaal om te zwemmen, te vissen of te watersporten. De camping is geopend vanaf 01-05 t/m 31-10, onlangs gerenoveerd. Naturisme is ook mogelijk bij  Nyékládháza en net als de nudistencamping in Délegyháza is de ligging rustig in de natuur met vele kleine meren in de omgeving. Een andere prachtige mogelijkheid om in Hongarije naakt te zijn is in Szeged aan de oevers van de rivier. Er is een zwembad met grote ligweide, daarnaast  speeltuinen en sportvelden, tafeltennis, kaarten en bordspellen voor kinderen en een barbecue plaats. Fietsen zijn aanwezig bij het Balatonmeer. In de buurt van Heviz op vijf kilometer ten noordwesten van het Balatonmeer, tussen de kuuroorden Heviz en Kehida vindt u ook een gebied, waar u kunt zwemmen zonder niets. Hier vindt u Hotel pension Villa Maria, het wordt door een familie beheerd en ligt op slechts 7 minuten rijden van Heviz en op ongeveer 15 minuten rijden van de stad Keszthely aan het Balatonmeer. Villa Maria is een ideale plek voor een ontspannen verblijf, dankzij de centrale en rustige locatie in een mooie natuurlijke omgeving. In de omgeving van Heviz vindt u naast de kuuroorden, ook een rijk cultureel aanbod, als u tenminste houdt van festivals en wijnfeesten, operettes en zigeunermuziek.
 Het naaktstrand Balatonberény is gelegen aan de zuidoever van het Balatonmeer. Het heeft een  oppervlakte van 5 000 m2, is goed onderhouden en schoon. Het water loop slechts langzaam af en het is dus ideaal voor families met kleine kinderen , zij kunnen er perfect gezamenlijk zwemmen. Het Balatonberény strand is een van de meest beroemde naaktstranden in Hongarije. U vindt er tevens enkele restaurants en snackbars. U kunt er tevens waterfietsen huren. Zowel de camping als het naaktstrand bevindt zich in een natuurlijke omgeving, omgeven door riet. Europa's grootste naakstrand en camping bevinden zich direct aan het Balatonmeer, waar u natuurlijk naakt kunt zwemmen, maar ook vissen. Sportief kunt u ook bezig zijn: voetbal, tennis en volleybal zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.
De naturisten gemeenschap in Hongarije heeft sinds 1984 meerdere naaktstranden tot haar beschikking, op de overige stranden is naturisme verboden. De laatste jaren zijn de naaktstranden in Hongarije steeds populairder geworden. Er zijn speciale hotels met een naaktstrand en diverse voorzieningen. De naaktstranden in Hongarije vindt u in:
Balatonbereny
Békavár
Nemesbük
Miskolc
Siofok
Székeshfehérvár
Várgesztes
Balatonkarattya
Budakalász
Debrecen
Hajdúböszömény
Mohács