Le Levant het enige naturisteneiland van Europa

Beter dan alleen een naaktstrand, een heel naturisteneiland, een geheim paradijs in Frankrijk. Natuurlijk zult u wel eens gehoord hebben van de beroemde naaktstranden van Frankrijk, maar heeft u nog nooit gehoord van het naturisteneiland Le Levant aan de Franse Rivièra. Stelt u zich eens voor, de palmbomen en het heldere water van de Côte d'Azur en de naakte mensen overal op dit kleurrijke, authentieke kleine eiland.  Welkom in Le Levant, ook wel "île du Levant" (eiland Levant) genoemd, de naakte versie van het paradijs in Zuid-Frankrijk. De naam betekent: eiland van de rijzende zon.

Le Levant: een eiland op het zuidelijkste punt van de Franse Rivièra

Wist u dat de meest zuidelijke stad van de Franse Rivièra, Hyères, op dezelfde breedtegraad ligt als Florence in Italië? Het is de Franse versie van dolce vita, geen vorst om de palmbomen en oranje bloesems te doden, die bloeien tijdens de zeer milde winter en tropische planten bloeien in dit zonnige klimaat. Maar de beroemde drie eilanden van Hyères liggen nog verder naar het zuiden in de Middellandse Zee: Porquerolles, Port-Cros en Le Levant zijn de eiland schoonheden van de Franse Rivièra. De ene is nog specialer dan de andere. Welkom op het eiland "Ile du Levant", waar mensen sinds de jaren 30 naakt verblijven.

Het oudste naaktdorp van Europa

Het begon allemaal in de jaren dertig met twee broers en artsen, Gaston en André Durville, die geloofden dat mensen zich moesten losmaken van de drukte en vervuiling van grote steden en een hernieuwde verbinding met de natuur moesten vinden. Wonen direct onder de zon, bij de zee, naakt, werd gezien als het echte medicijn om lichaam en geest te genezen. Dus richtten ze het naaktdorpje Heliopolis op dit kleine eiland op.
Tijdens de jaren zestig kwamen Franse sterren hier om zich vrij te voelen, naakt rond te lopen in vrede op een moment totdat de sociale media er een einde aan maakte. Heliopolis, het dorp op de heuvel van het eiland, behield de echo van deze glorieuze tijden: het is kleurrijk, vrolijk, vol met kunstgalerieën, theaters en naakte yogalessen.

Le Levant is een paradijs voor natuurliefhebbers. Tientallen cactussen genieten van de lange zomers, palmbomen werpen hun schaduw op de kleine paadjes, overal groeien wilde bloemen en de hoogste hellingen van het eiland zijn bedekt met riet-appelstruiken, die echt typisch zijn voor de Provence. Het oudste maritieme nationale park van Frankrijk, Parc National de Port-Cros, begint recht tegenover het eiland: de wateren van die naaktstranden en kreken zijn echt blauw en schoon.

Le Levant is trots op zijn identiteit als naturisteneiland. Kleding is optioneel in het dorp, maar ronduit verboden op de stranden en het kleine kustpad aan zee. U zult een naaktstrand vinden en verschillende afgelegen en charmante rotsachtige kreken. Als u zich niet op uw gemak voelt met naaktheid, maar hunkert naar deze ongerepte wateren, ga dan naar het nabijgelegen eiland Port-Cros: dezelfde wateren, met geklede zwemmers. Maar als u op zoek bent naar een werkelijk unieke ervaring in een zeer vredige, niet-oordelende atmosfeer, probeer dan Le Levant. U zult een grote mate van vrijheid voelen.

Hotels in Le Levant: betaalbare accommodatie aan de Franse Rivièra
Het dorp biedt een breed scala aan accommodaties, die nogal aan de budgetvriendelijke kant zijn. Prijzen zijn veel lager dan elders aan de Franse Rivièra: ze beginnen bij 45 euro voor een hotelkamer, en u krijgt iets heel leuks, met een zwembad, voor 100 euro. Bijna alle accommodaties bieden een fantastisch uitzicht op zee, het is iets waar het eiland om bekend staat. Het dorp staat op de top van een heuvel boven de Middellandse Zee.

U zult er ook verschillende restaurants vinden en zelfs een kleine supermarkt als u liever kookt.
Vervoer naar Le Levant per boot

U zult de boot vanuit Hyères of Le Lavandou moeten nemen om op het eiland aan te komen. Een retourkaartje kost ongeveer 30 euro.

LGBT-lezers zullen blij zijn dat Le Levant een zeer homovriendelijke plek is waar niemand u lastig zal vallen. Het is ook een geweldige plek om aardige mensen te ontmoeten. Het eiland is nooit druk, zelfs in het hart van de zomer, maar er is elke avond feest in juli en augustus. Met verschillende bars en nachtclubs weten de "Levantins" zich te amuseren.  Dit is een vriendelijk eiland dat mensen met open armen verwelkomt, dus ga mee met de stroom. Le Levant is echter absoluut geen seks eiland. Seksuele activiteiten in het openbaar worden niet getolereerd. Als u op zoek bent naar een swingerhotel, er zijn er twee hotels voor alleen volwassenen die swinger-vriendelijk zijn (Le Rocher du Secret en La Brise Marine), maar de rest van het eiland wil geen exhibitionist zien.