Naaktstranden Barcelona, Sitges

Als u op zoek bent naar naaktstranden in de buurt van Barcelona, moet u naar de moderne stad Sitges. 
De naturistenstranden van Sitges behoren tot de mooiste stranden in de omgeving. Sitges beschikt over voldoende accommodatie. In deze stad kunt u feesten, maar ook gewoon een wandeling maken door de straten en de gebouwen bekijken, zoals de kerk van San Bartomeu, de kleine zeemeermin van Sitges mag natuurlijk ook niet ontbreken. Houdt u meer van de natuur, maak dan eens een uitstapje naar het parque (park) del Garraf.

Sitges is de gay bestemming bij uitstek aan de Catalaanse kust. De bevolking is uiterst tolerant en de sfeer is uitstekend tussen de toeristen en de lokale bevolking.  Sitges, met een werkelijk kosmopolitische sfeer, heeft 4 stranden die bezocht worden door veelal gay naturisten.
Als u van deze sfeer houdt zult u zich als een vis in het water voelen op de naaktstranden.

Hieronder vindt u de stranden in Sitges waar naturisme is toegestaan en in alle openheid plaatsvindt. 

  • Playa de Balmins, dit strand ligt pal naast de haven van Aiguadolç. Als u met de auto bent parkeert u direct in de haven.  Het strand wordt gevormd door drie baaien en is geïntegreerd in de stedelijke kern. Het is een strand waar zowel toeristen, die liever hun badkleding aanhouden, als toeristen die graag streeploos bruin worden verblijven, geliefd bij families en homo's. Vanuit het centrum is het slechts zo'n 15 minuten wandelen. U vindt er een aantal goede restaurants met uitzicht op het strand. Het water is zeer ondiep en de temperatuur in de zomer is echt geweldig.
  • Playa Bassa Rodona, dit strand heeft een lengte van 285 meter en een gemiddelde breedte van 18 meter. Het naaktstrand ligt op een paar meter van het station van Sitges en het centrum van de stad, het is erg populair bij de homoseksuele gemeenschap. Naturisten zijn op dit strand in de meerderheid. De kwaliteit van het zand en is water is uitstekend.
  • Playa del Muerto, is een naaktstrand voor iedereen die zich vrij voelt. Parkeer uw auto op de parkeerplaats bij Atlàntida de Sitges (discotheek/nachtclub). De toegang tot dit strand is een beetje lastig, het is omgeven door rotsen, ongeveer 1 km via een steil pad. Na zo'n 45 minuten wandelen vanaf Sitges, is het een toevluchtsoord voor homo's, met kalm water, fijn gouden zand en een bar aan het strand.
  • Playa Desenrocada is gelegen op slechts een paar meter van het strand Playa del Muerto. Dit volledige naturistenstrand met een lengte van 90 meter en een gemiddelde breedte van 15 meter wordt vanwege de sfeer graag bezocht door het gay publiek.