Naturisme vakantie in Polen

Świnoujście
Hoewel er geen officiële naaktstranden zijn in Polen, genieten duizenden Polen van het naakt recreëren op de stranden. Naturisme maakt in de preutse Poolse samenleving een evolutie door. Er bestaan grote verschillen t.a.v. naaktheid en naturisme tussen de Polen, die in de stad wonen en die van het platteland. De eersten zijn open en tolerant, terwijl de inwoners van het platteland boos reageren en afwijzend staan tegenover naakt  recreëren.
Alle naaktstranden in Polen zijn overigens gemengde stranden. Zowel naakt, topless of gekleed en dat ook in gemengde samenstelling van singles, koppels, families tot groepen vrienden. U kunt feitelijk overal naakt zonnen, op drukke stranden gaat u beter gekleed. De tolerantie t.o.v. koppels en families die naakt recreëren is behoorlijk hoog en anders dan t.o.v. single mannen of homo's, vooral in de aanwezigheid van kinderen. Discreet omgaan met naaktheid is echter niet alleen in Polen belangrijk en eigenlijk een vanzelfsprekendheid.
Opmerkelijk topless zonnen op textiel stranden is niet erg populair, echter topless wandelen langs het strand of een fietstocht maken des te meer. Dit zijn geen voyeurs, voor hen is het slechts een dagelijks ritueel.
Polen kent overigens een gematigd klimaat.  In de zomer ( juni , juli , augustus tot half september) kan het meerdere weken heerlijk weer zijn. Deze weken zijn echter niet vaak te voorspellen.Tijdens een dag met slecht weer kunt u het best even langs het VVV kantoor gaan, zij hebben voldoende alternatieven.
Waar vindt u de naaktstranden langs de Poolse kust.
Świnoujście (Swinemünde) -Ahlbeck: dit is geen echt Pools strand, het ligt aan de Poolse grens en het is dus gemakkelijk bereikbaar voor Duitsers en Polen. Het strand ligt direct achter de grens op het eiland Usedom, in het noordwesten van Polen. U kunt de grens met Polen nu op ieder moment van de dag en overal overschrijden. Duitsers domineren nog steeds de stranden, maar het aantal Polen wordt steeds groter. Het zandstrand is breed en wordt omgeven door bos.
Międzyzdroje - Lubiewo: het strand ligt bij Międzyzdroje een mondaine badplaats aan de Poolse kust op 20 kilometer van de grens met Duitsland. Als u op het hoofdstrand staat loopt u naar links, het naaktstrand begint na 2 kilometer. Het strand is schoon en mooi en het water in dit gedeelte van de Oostzee warmer dan elders aan de Poolse kust. Buitenlandse toeristen kiezen voor Międzyzdroje, vanwege de prima accommodaties, het bruisende nachtleven en de internationale sfeer.
Grzybowo: dit strand kunt u alleen met de auto bereiken. Via  Kołobrzeg westwaarts in de richting van Dzwirzyno, door Grzybowo op ongeveer 2 kilometer voorbij het dorp vindt u een grote parkeerplaats. Nog 200 meter lopen en u bent bij het kindvriendelijke strand. Veel bezoekers komen er jaarlijks.
Rowy: 20 km ten noorden van Slupsk, was ooit een klein vissersdorpje.  Nu is een hippe bestemming echter in de zomer minder druk als in Międzyzdroje en Kołobrzeg. Het dorp is gelegen aan de rand van het Nationale Park Slowinski, een uniek natuurgebied met bossen, meren en duinen. Het strand vindt u in het oostelijk gedeelte van het dorp. In het hoofdseizoen, kunt u ijs, frisdrank en snoep op het naaktstrand kopen.
Dębki: het dorp Dębki ligt 50 km ten noorden van Gdansk, is vooral bekend om zijn unieke sfeer. De eerste Poolse hippie commune was in Dębki en het dorp was geliefd bij kunstenaars. Dębki staat bekend om haar fijne witte zandstranden. Parkeer uw auto goed bij de ingang van het dorp, loop via het bospad en steek de rivier de Piaśnica over. Het naaktstrand bereikt u na 400 meter, daar waar de toren staat.
Chałupy: Chalupy ligt ongeveer tien kilometer ten oosten van  Dębki. Het is het meest beroemde Poolse strand. Het strand is gelegen op het schiereiland Hel, tussen de dorpen Chałupy en Kuźnica. Net als bij Dębki is parkeren alleen mogelijk in de daarvoor bestemde plaatsen.  De politie is meedogenloos en straft overtredingen van de regels. Chałupy is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Gdynia ofmet een schip vanaf Gdynia en Gdansk. Op het strand bereikt u westwaarts na 1 kilometer het naakt gedeelte. Chałupy is vanwege de sterke wind ook de windsurf hoofdstad van Polen. Het zijn vooral actieve naturisten die naar Chalupy gaan.
Gdańsk-Stogi: is het enige Poolse strand aan de rand van een grote stad, u kunt het gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Het is gelegen in het oostelijke deel van de stad. U kunt kiezen tussen een bus of tram (nr. 8 en 13 ). Het strand Stogi is beroemd om zijn prachtige zachte zand. Het is ook een populair strand voor homoseksuelen. Het water is overigens niet van geweldige kwaliteit evenmin de uitzicht op industriële gebouwen in de havenstad Gdansk.