Naturistencampings Zweden

Zweden is een dunbevolkt land met een prachtige natuur, vele meren en bossen en een kilometerslange kustlijn. Zweden biedt ideale omstandigheden voor een naturisme vakantie. De mogelijkheden om naakt te zwemmen en te zonnen zijn bijna onbeperkt. Naast de vele naaktstranden in Zweden, vindt u in Zweden ook meerdere naturistencampings in Zweden.
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste naturistencampings.






  •  Lyckebo, Umeå. U vindt deze camping iets ten noordwesten van Umeå, er zijn diverse faciliteiten aanwezig zo kunt u gebruik maken van een sauna, maar ook een kano huren. Er is zelfs een openhaard ruimte, waar u heerlijk kunt ontspannen tijdens de koudere Zweedse dagen.
  • Skeppsmyra naturistencamping, Roslagen. In Roslagen vindt u ook een camping waar u zonder kleding kunt genieten van de natuur, de zon en het goede leven in Zweden. Deze camping is van alle gemakken voorzien. U kunt zelfs met uw boot voor anker gaan naast de camping.
  • Sandviken naturistencamping, Värmland. De zeer gezinsvriendelijke camping wordt omgeven door een prachtige natuur en is gelegen aan het meer in de buurt van Filipstad. Maak een wandeling door de bossen en maak fot's van de Guckusko orchidee. Vanaf het strand stapt u zo in ondiep water met een zanderige bodem.
  • Ekenästet naturistencamping, Frisjön, Västergotland. Deze camping is gelegen op een eiland en biedt een natuurlijke omgeving. Er is geen elektriciteit en door het oneffen terrein is de naaktcamping niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Op de camping kunt u evenmin terecht met uw camper of caravan, maar in de tent bent u echt één met de natuur.
  • Solhejdan naturistencamping, Skanör. Een vrij kleine familie camping met verwarmd zwembad, een eigen strand en een kiosk zijn slechts enkele van de voorzieningen.
  • Snapphanens naturistencamping bij Störsavången ligt in het prachtige Blekinge (de tuin van Zweden), in het dorp Skälmershult. De camping ligt aan het Möllesjön meer. Het terrein is niet erg groot maar gezellig en aantrekkelijk. Iedere campingplek is zo'n ongeveer 60 - 70 m2 groot en heeft uitzicht op het meer. De gezellige sauna wordt verwarmd door een houtkachel en ligt naast de douches met warm en koud water.  Het strand is geschikt voor kinderen, er is een speeltuin met een zandbak, schommels en een klimwand. U mag uw huisdier overigens niet meenemen en roken is in de gemeubileerde huisjes niet toegestaan.