Naturisme in Oostenrijk

Naturisme is in Oostenrijk erg populair. Oostenrijk heeft de titel zelf overgenomen van Duitsland, meer dan 25% van de inwoners zegt ooit tijdens hun vakantie, zwembroek en bikini te hebben thuisgelaten.

Hoewel de Oostenrijkse bevolking door velen als formeel en vrij conservatief wordt beschouwd, kan de populariteit van het naturisme in de Oostenrijkse cultuur, de bezoeker aangenaam doen verrassen.

Net als in Duitsland is er in Oostenrijk een bloeiende natuurvereniging. Net als in Duitsland heeft de vrije lichaamscultuur, genaamd Freikörperkultur zijn afkorting gevonden in het woordje "FKK".  Een "FKK strand" is een naaktstrand en "FKK verboten", hoeft geen vertaling.

Hieronder zal ik u een korte opsomming geven van enkele van de meest populaire "FKK" plekken, om te verblijven in Oostenrijk.

  • Rutar Lido: een naturisten vakantiedorp in Eberndorf (nabij Klagenfurt) in de Alpen met nudistenstrand, kampeerterrein en wintercamping met overdekt zwembad.
  •  Gästehaus Lührmann beweert het enige naturistenhotel in Oostenrijk te zijn. Tot het naaktgedeelte in de zomer behoren o.a. het zwembad, het wellness gedeelte, met sauna en stoombad en een terras op het zuiden. In de winter is zwemmen in badkleding op bepaalde tijden toegestaan. In het pension, de wintertuin e.d. dient u altijd uw kledeing aan te houden. Het pension, landhuis is gelegen in Ramsau am Dachstein. Ramsau am Dachstein is met een oppervlakte van ongeveer 18 km x 4 km een van de grootste hoogvlaktes in Centraal-Europa. 
  • Camping Pesenthein: al meer dan 35 jaar wordt de camping als geheime tip beschouwd door kenners van de natuur en het naturisme. Op de camping en het strand zijn zowel textiel en naturisten kampeerders in aparte sectoren van harte welkom. De camping telt 230 plaatsen aan de zonzijde van de Millstättersee. Het water is van goede kwaliteit en heeft in de zomer een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden Celsius. De camping is geopend van 01-04 tot 30-09. De camping ligt in de regio Karinthië in Millstatt.
  • FKK Camping Sabotnik: is ook gelegen in Karinthië in Keutschach am See. De camping ligt direct aan het meer (Keutschacher See). Mooie ligweiden, diverse steigers en kristalhelder water nodigen u uit om te ontspannen en te zwemmen. Weg van het verkeer en de drukte, kunt u heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving. Heerlijk met de hele familie wandelen in de bergen, zwemmen in het prachtige Keutschacher meer of een uitstapje maken met de fiets.
In Oostenrijk kunt u zich vrij voelen als naturist. Oostenrijkers vinden het recreëren in adamskostuum als een normale natuurlijke manier en zeker geen seksuele afwijking. Geniet van de schitterende natuur en accommodatie in het gastvrije Oostenrijk.