Naaktstranden Cádiz, naturisme Andalusië


Los Caños de Meca, Bolonia of las calas de Roche zijn niet de enige stranden van Cádiz, waar u naakt kunt vertoeven. Voel in totale vrijheid en in perfecte verbondenheid met de natuur.  Cádiz heeft een prachtige kustlijn en kilometers zandstrand en water, waar u als naturist zonder gehinderd te worden heerlijk kunt genieten.

De provincie Cadiz is vooral bekend vanwege los Caños de Meca, Bologna of de baaien van Roche als bevoorrechte enclaves om zich van zijn kleren te ontdoen en een duik te nemen. Maar er is meer. Cádiz heeft buitengewone plekken om onopgemerkt te blijven, alleen of in gezelschap. Hier beschrijf ik de belangrijkste naturistenstranden van de regio, althans volgens de gebruikers.

  • Caños de Meca: het is vooral bekend om zijn nationale reputatie. De 'hippie'-sfeer doordringt het hele gebied met zijn filosofie. Fijn, goudkleurig zand en kristalhelder koud water. Trouwens verplaats u van de hoofdingangen en ga iets meer zuidwaarts, in Castillejos, is naturisme de beste optie.
  • Faro de Trafalgar (vuurtoren): de vuurtoren van Trafalgar verdeelt de stranden van Zahora en Caños de Meca, in Barbate. Dit gebied, dat iets meer verwijderd is van de toeristische appartementen, zorgt voor meer rust en wordt gezien als een goede bedevaartplaats voor naturisten. De plaats om te kiezen, links of rechts van de vuurtoren, hangt af van de richting waarin de wind waait.
  • Playa de Levante of los Toruños: Valdelagrana, in El Puerto de Santa María, is een van de meest bekende stranden van de baai van Cádiz en zelfs van de hele provincie.  Hoe verder men van de bewoonde wereld geraakt hoe rustiger het zal zijn. U kunt ook op de fiets gaan via het natuurpark Los Toruños. 
  • Playa de Bolonia: het mekka van windsurfen, kitesurfen en alle windsporten in een unieke omgeving. De onmetelijkheid, met kilometers en kilometers aan zandstranden, zal altijd een oase van rust bieden aan diegenen die het zoeken.
  • Las calas de Roche of de Poniente: tot deze baaien behoren, Cala Encendida, Cala Aspero, Cala Pato, Cala Medina y Cala Frailecillo, allemaal van grote schoonheid. Klein sommigen verdwijnen bij hoog water. Werkelijk een paradijs tussen rotsen en kliffen.
  • Playa de Punta Candor: goed aangegeven, gelegen tussen de boulevards van Rota en de belangrijkste afdaling naar het strand. Een plek omringd door vegetatie in een natuurpark.
  • Camposoto: het strand van Camposoto is een van de langste in de provincie Cádiz. Het is toegankelijk vanuit de stad via de Carretera de la Batería de la Ardila, om het naturistengebied te bereiken moet u naar de bunker lopen. 
  • El Cañuelo: een van de meest verborgen stranden van de provincie Cádiz. Moeilijk te bereiken, u moet eerst naar de vuurtoren Camarinal, daal vervolgens af over een pad aan de linkerkant van de weg. Dan komt men op een maagdelijk strand, klein, met fijn zand en kristalhelder water. 
  • Playa de la Mangueta: het behoort tot Zahora, district van Barbate en het ligt tussen het strand van deze stad en de Vejeriega playa del Palmar. Breed, met een gemiddelde breedte van 50 meter, is het te voet bereikbaar vanaf de eerder genoemde stranden of via een van de onverharde rijstroken.
  • Playa de Castilnovo: het strand van Castilnovo behoort tot Conil de la Frontera en grenst ook aan el Palmar. Het gebied waar u normaal naakt kunt recreëren, bevindt zich naast de uitkijktoren van Castilnovo.