Naturisme Peloponnesos, Attica en Evia

Griekenland kent zoals u ongetwijfeld weet vele naturisme mogelijkheden op haar eilanden zoals Kreta, Kos, Rhodos, Kefalonia, Mykonos, Naxos en Zakynthos om een maar een aantal te noemen. Wat u wellicht niet weet dat u ook op het vasteland van Griekenland naadloos bruin kunt worden, omdat er zelfs zoveel mogelijkheden zijn, zal ik eerst de naturistenstranden beschrijven in de Peloponnesos, Attica, Evia en in Centraal-Griekenland.

De Peloponnesos is beroemd om de traditionele dorpen, het gevarieerde landschap en vooral om zijn mooie stranden. De zandstranden in de Peloponnesos zijn lang en worden omgeven door kristalhelder water. Er zijn naturisme vriendelijk stranden, zoals bijvoorbeeld het Voidokilia strand in Messinia. Afgezien van naturisten schijnt het strand ook populair te zijn bij homo's. Gelegen in het Middellandse Zeegebied onderscheidt zich de aparte vorm van het eiland heel duidelijk.  Het strand neemt de vorm aan van de Griekse letter omega. Dit strand maakt deel uit van de Griekse geschiedenis. Het gebied rond dit strand is een officieel leefgebied voor vogels.

Het Kodili strand buiten Port Vivari heeft een nudist gedeelte. Het strand is vol met kiezels maar de ruimte is groot genoeg voor iedereen. Het strand is gelegen langs een rotsachtig en bergachtig gebied en ook in trek bij wandelaars.
Gythiou is een ander naturistenstrand aan het zuidwestelijke deel van het Mavrovouni strand. Het strand is relatief moeilijk te bereiken maar geliefd onder naturisten, ook vanwege de gratis camping.

Evia is ook geschikt voor naturisten met prachtige stranden. Het Hiliadou strand wordt beschouwd als een van de beste naaktstranden in Griekenland.  Het ligt ten westen van Kimi en is een fantastische toeristische bestemming, behalve in het hoogseizoen of in het weekend. Overnachten kunt in Skiathos Naturist op slechts een aantal kilometers van het strand. Een andere naaktstrand is het rustige strand van Potami in de zuidwestelijke regio van Evia. Andere gebieden in Evia geschikt voor naturisme zijn het kiezelstrand in de buurt van de Rovies camping, het zuidelijke deel van het strand in Vasilika en ten zuiden van het strand van Aggia Anna. Evia is een prima naturistenbestemming.

In Athene of Attica zoals het liefkozend wordt genoemd kunnen naturisten de vlag uitsteken. Laat ik beginnen met Limanakia, drie kleine baaien gelegen op het zuiden. De stranden zijn vrij toegankelijk ondanks de archeologische waarde. U heeft op de stranden voldoende ruimte en vooral de middelste baai wordt bezocht door naturisten. Vanuit Athene kunt u door de bus te nemen het gebied bereiken. Uitzicht heeft u op Rhamnus met Euboea op de achtergrond. De reis naar Rhamnus is een uitdaging, maar het is allemaal de moeite waard, want de stranden zijn rustig en zeer ontspannend.

Dicastika gelegen aan de weg naar Schinias is een paradijs voor naturisten. Het kiezelstrand, waarbij schoenen noodzakelijk zijn om tot de beste naturisten gedeeltes te geraken. Het water is diep en schoon, u kunt er prima duiken. Andere afgelegen naturisten plekken zijn Vravrona, Legrena, Marikes en Schinias.

Wilt u voor uw volgende naturisme vakantie naar Griekenland, op de website www.griekenlandvakantietips.nl vindt u naast allerlei informatie, ook diverse accommodaties.