Naturisme in de herfst


Naturisme in de herfst In deze thermale baden kun je naakt zwemmen. Naturisme liefhebbers hebben het niet gemakkelijk in het koude seizoen. Zwemmen in de Noordzee of de Oostzee is waarschijnlijk alleen iets voor de echte diehards. Wat overblijft is een verre reis, of een reis naar een naturisme spa.

Hieronder vindt u een overzicht van diverse thermale baden in heel Duitsland, waarin u heerlijk kunt ontspannen en zwemmen zonder kleding.

  1. Asia-Therme, Korschenbroich (NRW): In Korschenbroich (Noordrijn-Westfalen) is de Asia-Therme het startpunt voor naturisten. Met sauna's, zwembaden, fitness en een spa is het een oase van pure ontspanning. In de in totaal negen sauna's en stoombaden, in de zwembaden en in de tuinen geldt: een textielvrije zone!
  2. Vabali spa, Berlijn: Op zo'n 20.000 vierkante meter kunt u ontspannen in het Berlijnse Vabali - ook zonder kleding. Naturisten kunnen gebruik maken van verschillende zwembaden, stoombaden en sauna's. Er zijn ook ontspanningsruimtes met waterbedden en een kamer met open haard.
  3. Thermen Bad Wörishofen (Beieren): In de thermale baden van Bad Wörishofen (Beieren) is er elk weekend een sauna op zaterdag. Alle bezoekers vanaf 16 jaar kunnen dan zonder kleding naar de verschillende thermale baden en sauna's.
  4. Schwabenquellen, Stuttgart (Baden-Württemberg): De Stuttgarter Schwabenquellen bieden sauna, stoombaden en avontuurlijke waterwerelden in één faciliteit - volledig textielvrij. Textieldag is het alleen elke eerste zaterdag van de maand. Ladies Day is elke eerste dinsdag in maart, juni, september en december.
  5. Palais Thermal, Bad Wildbad (Baden-Württemberg): Het Palais Thermal in Bad Wildbad (Baden-Württemberg) profileert zich als "Duitslands meest sensuele sauna en thermaalbad". In het interieur - met een prachtige historische uitstraling - kun je met of zonder badkleding zwemmen. In het buitenzwembad en in de saunaruimte is naaktheid echter verplicht. Toegang vanaf twaalf jaar.
  6. Therme Vierordtbad, Karlsruhe (Baden-Württemberg): Als je erop staat, kun je ook in zwemkleding baden in het Karlsruher Therme Vierordtbad. Het gebruik van de sauna's, de koud- en warmwaterbaden of de whirlpool is alleen mogelijk zonder textiel.
  7. Thermale baden in het Europa-Center, Berlijn: de thermale baden in het Europa-Center trekken ook veel nudisten aan - ook al zijn ook geklede gasten welkom. Textiel is alleen taboe in sauna's en dompelbaden.