Naturisme vakantie Essex en Kent Engeland

De temperaturen zijn opgelopen tot ruim boven de 20 graden en u wilt graag uw korte broek, t-shirt en zwemkleding uitdoen.  U voelt zich vrij, binnen een straal van één uur rijden van Essex vindt u meerdere naaktstranden, waar u zich kunt ontspannen en bevrijden van uw laatste kledingstukken.







Hieronder vindt u de beste naaktstranden in de regio's Essex en Kent.

St Osyth, Clacton. Essex heeft een officieel naaktstrand in St Osyth in Clacton.  Het is al decennia lang een naaktstrand en is bekend in de regio. Het schijnt te zijn verdeeld in drie secties door de duinen, een voor gezinnen, een voor homoseksuele mannen en een voor swingers. Het strand is voornamelijk zanderig met wat gras en grind. Sandalen en iets om op te liggen worden aanbevolen. De met gras begroeide duinen aan de achterkant van het strand bieden een schuilplaatsen mogelijkheden voor een wandeling. Er zijn geen faciliteiten op het strand zelf, maar er zijn cafés op loopafstand. Het naturistengedeelte van het strand ligt aan de noordkust (maar op het zuiden gericht). Om er te komen moet u langs Beach Road reizen in Hutley's Caravan Park (niet verbonden met het naaktstrand), tot aan de zeewering. U slaat rechtsaf  en loopt nog ongeveer 1,5 km,om vervolgens het naturistenstrand te bereiken.

Bradwell-on-Sea. Er is een 'onofficieel' naaktstrand bij Bradwell. Dit is een deel van het strand waar naakt lokaal plaatselijk wordt geaccepteerd, hoewel het niet als een naaktgebied is aangewezen. Zoals bij veel naaktstranden zijn er geen faciliteiten, dus u moet zelf iets te eten en drinken meenemen. Dit is de Essex kust, zodat het een beetje winderig kan worden, dus een windscherm is aan te raden. U moet dit strand echt willen bezoeken, want het is niet gemakkelijk om er te komen. Als u parkeert op de gratis parkeerplaats St Peters Chapel, is het ongeveer 25 minuten lopen vanaf daar.
Kent. Hoewel Essex niet bepaald verwend is met naaktstranden. Er zijn minstens vier bekende naaktstranden in de tuin van Engeland.
Botany Bay - Margate. Het gebied ten noorden van het hoofdstrand wordt al lang door naturisten gebruikt. Het is een korte wandeling van het hoofdstrand en het is een zandstrand met lage zandduinen en kliffen erachter. De meeste naturisten zijn te vinden in de duinen aan de rand. Wandelaars langs de kliffen kunnen het nudistengebied zien, maar er zijn zelden problemen. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand, maar de kiosk en toiletten in het hoofdgedeelte van Botany Bay liggen op slechts een korte loopafstand.
Abbott's Cliff - Folkestone. Dit is een onofficieel naaktstrand, maar het wordt al lange tijd als naaktstrand gebruikt en wordt op grote schaal getolereerd. Het strand is kiezelachtig, neem dus iets mee om op te zitten. Het strand wordt omgeven door hoge krijtrotsen.
Leysdown - Isle of Sheppey. Dit is een officieel naaktstrand, een mengsel van zand, grind en modder. Het strand is ook populair bij kleding dragers, maar er zijn zelden problemen. Er is een goed uitzicht op de Thames Estuary. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand, maar er zijn drankjes en toiletten in Leysdown.
Sandwich Bay, dit is absoluut een onofficieel naaktstrand. Het gebied dat populair is bij naturisten ligt aan de noordkant van het strand, op ongeveer 1,5 km lopen van de hoofdparkeerplaats. Er zijn een aantal protesten geweest van sommige bewoners, naturisten  worden geadviseerd om op een goede afstand van de plaatselijke golfbaan te lopen. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand, maar er zijn veel voorzieningen in Sandwich.