Naaktstranden Athene

De aantrekkingskracht is vrijwel universeel, gezinnen die verlangen naar wat stressvrije tijd samen, jonge stellen die hun verlangen naar totale vrijheid willen bevredigen en ouderen die op zoek zijn naar een alternatieve levensstijl. Wat de reden ook is, hieronder vindt u  een lijst met de beste naaktstranden rond Athene, geselecteerd door enthousiaste naturisten.

Zuid Attica

Ontdek enkele van de mooiste stranden van Attica door de kustweg naar Kaap Sounion te nemen. Elke bocht biedt uitzicht op een andere prachtige baai met rotspartijen en verlaten zandkusten, waaronder enkele uitermate geschikt voor naturisten. Je kunt zelfs naakt zwemmen in de meeste afgelegen rotsachtige baaien tussen Varkiza tot aan Kaap Sounion. Neem gewoon een extra fles zonnebrandcrème mee en pas op voor stekelige zee-egels wanneer u van de rotsen zwemt.

Limanakia

Limanakia is een reeks prachtige rotsachtige baaien die gemakkelijk bereikbaar zijn met de bus. Neem de metro naar Elliniko en vervolgens bus nr. E22 naar Beta Limanakia (vraag de chauffeur waar je moet uitstappen), volg het steile pad naar beneden naar het water en claim je eigen rots. Het water is prachtig en het strand is rotsachtig met veel handige open platte rotsen, evenals verborgen hoekjes om wat meer intieme sfeer te krijgen, zelfs als het behoorlijk druk is. De menigte is behoorlijk divers, gemengd hetero en homo, strandgangers zijn meestal locals met een paar internationale reizigers.

Riba's

Onder de rotsen bij Riba's nachtclub en na de kustwijk Varkiza begint het naaktstrand. Loop de rotsachtige kliffen af ​​en je komt direct naakte zonaanbidders tegen die zich koesteren in de schijnbaar eindeloze zon. Het strand is goed bereikbaar met de bus (nr. E22, halte Riba’s). Ideaal voor de introverte zielen die de drukte willen vermijden.

Mavro Lithari (ook bekend als Madonna Coves)

Drie kleine zandstranden onder de vangrails langs de weg langs de kustweg van Athene naar Sounion, na de badplaats Saronida Parkeer uw auto daar net voorbij het hotel en loop op zoek naar trappen die naar het water leiden. Het strand is kleding optioneel, het noordelijke uiteinde is waar de homo's en naturisten hun kleiding uitdoen. 

Legrena (KAPE-strand)

Bij het naderen van de tempel van Poseidon is er een afgelegen kiezelstrand bij Legrena. Net voorbij km 63 en vlak voor de stad Legrena, ziet u een afslag naar rechts met een bord met het opschrift K.A.P.E. (Centrum voor Hernieuwbare Energievormen); volg de weg 0,5 km. De weg eindigt bij een verlaten bar met trappen die afdalen naar een textielstrand. Aan het einde van het strand (aan de rechterkant als je uitkijkt op de zee) zie je een pad dat over enkele rotsen leidt. Aan de andere kant van de rotsen is er een heerlijk kiezelstrand; de golven zachtjes, waardoor het geschikt is voor gezinnen. Voor degenen die met het openbaar vervoer reizen: neem een ​​KTEL-intercity bus van Athene naar Kaap Sounion en stap uit bij K.A.P.E. (vergeet niet de chauffeur te vragen).

Kaap Sounion

De rustieke kant van Attica wordt benadrukt door de kliffen, prachtige zomervilla's en heerlijk water, met de ruïnes van het oude Griekenland als achtergrond. Dit is echter veel meer dan een bezoek aan een strand, want de ruïnes van de tempel van Poseidon, zwevend tussen zee en lucht, zullen je fantasie prikkelen. Regel uw bezoek in de schemering om te genieten van een van de meest spectaculaire uitkijkpunten bij zonsondergang in Attica. Terwijl u door de oude ruïnes dwaalt, zult u aan de rand van de kaap (aan de linkerkant als u uitkijkt op de zee) een klein kiezelstrand ontdekken waar u kunt genieten van een duik in het water. Op een grote rots heeft iemand een groot bord geschilderd met de tekst FKK en gymnos (naakt in het Grieks). Voor degenen die met het openbaar vervoer gaan, neem een ​​KTEL-bus van Athene naar Kaap Sounion.

Oost-Attica

Oost-Attica combineert archeologische vindplaatsen buiten de gebaande paden en ontsnappingen aan het water die echte juweeltjes zijn voor gezinnen.

Rhamnous (Ramnountas)

Het strand van Rhamnous is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is niet gemakkelijk te vinden, maar het is zeker de rit waard (vooral als je je eigen voertuig hebt). Het strand ligt aan een wilde kust ten oosten van Marathon, direct onder het heiligdom van Nemesis, een serene en suggestieve archeologische vindplaats. Voor degenen die met het openbaar vervoer komen: neem een ​​KTEL-bus vanuit Athene naar de haven van Agia Marina, stap uit bij het kruispunt Agia Marina en Rhamnous en volg de borden, ongeveer 3 km verderop. Of neem een ​​taxi vanaf het dorp Marathon.

Marathon (Marathon)

Marathon is de plaats van de gelijknamige veldslag (490 v. Chr.), waarin het zwaar in de minderheid zijnde Atheense leger de Perzen versloeg. De tumulus of grafheuvel voor de 192 Atheense doden die in de buurt van het slagveld werd opgericht, blijft een kenmerk van de kustvlakte. Het Marathon-strand ligt op iets meer dan 2 uur rijden van het bruisende Athene, maar om op de wildere stukken kust te komen, moet je meer dan een uur lopen vanaf de bushalte langs het strand (dat is als je geen auto hebt). Het is echter absoluut de moeite waard. Het is een geweldig weekendje weg en een favoriete plek van naturisten en vrije kampeerders, hoewel  vrij kamperen eigenlijk verboden is.