Naturisme vakantie Chalkidiki

Niet ver van Thessaloniki ligt Chalkidikí, het 90 km brede Chalkidikí met de schiereilanden Kassandra, Sithonia en Athos in de blauwe Egeïsche Zee. De Griekse schiereilanden lijken als vingers van een hand. Chalkidiki is het tweede grootste schiereiland van Griekenland na de Peloponnesos. 

Van de drie schiereilanden is Kassandra het drukst. Het is vooral populair bij inwoners van Thessaloniki, zij komen hier in de zomermaanden massaal vakantie vieren. Kassandra heeft een levendige uitgaans scene met clubs waar duizenden mensen tegelijk feest komen vieren. De bekendste badplaatsen van Kassandra zijn Kallithea, Hanioti, Polichrono en Pefkochóri.


Chalkidiki is ook een populaire naturisme bestemming.

Op ongeveer 11 km ten oosten van Toroni en op 160 km van Thessaloniki bevindt zich de nederzetting Kalamitsi, gebouwd in een baai met drie stranden. Het derde strand, 150 meter lang en het meest geïsoleerd. Het vergt enig inspanning om er te komen, via rotsen bereikt u het naaktstrand dat gelegen is aan de linkerkant van het strand. Weinig mensen kennen het bestaan ​​van dit strand, maar het is een verrassend prachtig strand, zeer goed beschermd tegen wind en golven, met fijn zand en turquoise wateren. Op veel stranden van Chalkidiki kunt u naakt genieten van zon, zee en strand, in een meer vrije vorm. Het naturisme in Kalamitsi is meer georganiseerd. De naturisme gemeenschap van Kalamitsi is meer gesloten, iedereen kent elkaar en er zijn een aantal ongeschreven regels, die door iedereen wordt gerespecteerd. 

De naam Kalamitsi wordt geassocieerd met een warm klimaat en een plaats beschut tegen de wind. Inderdaad, de stranden van Kalamitsi hebben rustig water zonder golven. Van half juli tot half augustus kunnen de temperaturen oplopen tot wel 38 graden Celsius.


In de afgelopen jaren heeft Kalamitsi zich verder ontwikkeld, zodat u nu ook kunt overnachten in een aantal hotels, appartementen en bungalows. De campings zijn goed georganiseerd en uitgerust voor zowel caravans en tenten. Diverse campings liggen direct aan het strand.

Wat kunt u doen in Kalamitsi?

U kunt in Kalamitsi prima duiken en vissen. Kalamitsi is een plek voor watersport en maritieme activiteiten, maar ook een plek waar u op het strand heerlijk kunt ontspannen.

Het Kavourotripes strand, gelegen aan de oostkant van Sithonia in Chalkidiki is een van de mooiste stranden waar u naakt kunt zwemmen en zonnebaden. Het strand is al lang bestempeld als een naaktstrand. U vindt het naaktstrand een paar kilometer voor Sarti naast de camping Platanitsi. Erg gemakkelijk kunt u het strand niet vinden, een klein bordje op een naaldboom langs de kant van de weg is de unieke aanwijzing. Op het kleine strand is het vooral gedurende de zomermaanden erg druk.

Het Tigania-strand is een verborgen geheim voor liefhebbers van naturisme.
Dit strand is minder bekend, maar het is een echte parel van Zuid-Sithonia. Tigania bestaat uit verschillende kleinere baaien, die niet allemaal georganiseerd zijn. Minder bezocht, daardoor kunt u op deze stranden genieten van de rust.
Tot voor kort was er geen ontwikkeling op het strand van Tigania, inmiddels is er een strandbar geopend. De stranden en de ondiepe zeebodem hebben poederachtig zand. U kunt er prima snorkelen, let echter op de zee egels nabij de rotsen.

Wilt u voor uw volgende naturisme vakantie naar Griekenland, op de website www.griekenlandvakantietips.nl vindt u naast allerlei informatie, ook diverse accommodaties.