Naaktstranden Gran Canaria

Steeds meer mensen trekken naar de naaktstranden van Gran Canaria. Er zijn veel moeilijk bereikbare stranden op het eiland, dus het zijn ideale plekken voor degenen die aan naturisme doen en rustige plekken zoeken om te zonnebaden of een duik te nemen.

Eigenlijk is naturisme legaal op elk strand, maar er zijn grenzen gesteld aan de ruimte tussen textiel en naturisten die beide groepen respecteren. Op deze manier is het grootste aantal plaatsen waar naturisme wordt beoefend geconcentreerd in het zuiden van het eiland Gran Canaria.

De beste naaktstranden van Gran Canaria

Maspalomas

Maspalomas staat bovenaan de lijst van naaktstranden op Gran Canaria. Het ligt in het zuiden, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana en heeft veel voorzieningen, en is ook gelegen in een zeer mooie natuurlijke omgeving dankzij de duinen van Maspalomas. Het water is kristalhelder en kalm en het zand is goudkleurig.

Om vanaf de luchthaven of vanaf Las Palmas de Gran Canaria naar Maspalomas te gaan, moet u de algemene snelweg GC-1 in zuidelijke richting nemen. Hoe vind je het naturistengebied? Het is ongeveer 20 minuten lopen van de vuurtoren van Maspalomas en er staat een bord dat dit aangeeft. Het naaktstrand reikt tot de strandbar 3 van Playa del Inglés, waar ook het einde is gemarkeerd.

Playa del Inglés

Grenzend aan Maspalomas ligt Playa del Inglés. Hier ligt het nudistengebied tussen strandbars vijf en zes, en het deel dat overeenkomt met Maspalomas, tussen drie en vier. Als we de lengte van de twee stranden bij elkaar optellen, komen ze uit op 2.700 meter. Er is een strandwacht aanwezig en het strand biedt diverse voorzieningen.

Playa Montaña de Arena

Een maagdelijk en zeer rustig strand, weg van de toeristische gebieden. Er is geen strandwacht, er zijn geen voorzieningen en het is 250 meter lang. Het zand is donker en wanneer het op zijn mooist is, is het bij zonsondergang dankzij de zuidwestelijke ligging Als u met een huisdier reist, zult u graag weten dat het een huisdiervriendelijk strand is. Er zijn geen parasols of schaduwplekken, houd hier rekening mee als je er voor langere tijd wilt zijn.

Bereik het vanaf de oude weg naar het zuiden: de GC-500. U kunt de auto op een parkeerplaats parkeren en naar het strand lopen.

Playa de Triana

Dit strand ligt ook in San Bartolomé de Tirajana, maar het is ongerept, zonder voorzieningen. De golven zijn matig en het is 30 meter breed; Het is zanderig, maar het heeft ook gebieden met grind en keien. Dit strand ligt ver weg van de meest toeristische, dus het is rustiger en minder druk dan de vorige. Ga als het eb is: je kunt lopen naar Llanos de los militares, een strand met overblijfselen van een Canarii-nederzetting waar je kunt snorkelen of vissen.

Hoe kom je bij het strand van Triana? Volg dezelfde weg als om vanaf de GC-500 naar Playa Montaña de Arena te gaan.

La Playa de las Salinas

Het is een klein strand in de gemeente Arucas. Het is gemaakt van rots en de golven zijn sterk, dus het is er meestal niet druk. Het is gelegen in een ongerepte omgeving en heeft geen voorzieningen. Het beste van haar? Het heeft een aantal natuurlijke zwembaden die geweldig zijn en bovendien veilig om in te zwemmen.

Playa de Tasartico

Het ligt in La Aldea de San Nicolás en is 465 meter lang. Het is een gebied met weinig verkeer, maar met een gemiddelde bezettingsgraad in de zomer. Het bestaat uit kiezels en donker grind. Er is geen strandwacht of voorzieningen. Het is mooi omdat de hele kustlijn uit bergen bestaat, wat in contrast staat met de zee.

Playa de Güi-Güi

Het is moeilijker om naar dit strand te gaan dan naar een ander strand op het eiland. Het wordt beschouwd als een van de meest paradijselijke en geliefde oases van rust op Gran Canaria. Met zwart zand en zeer schoon water, is het gelegen in de gemeente La Aldea de San Nicolás, in het midden van het Tasartico-strand en het La Aldea-strand.

Te voet naar Güi-Güi gaan is een avontuur en vereist een goede fysieke conditie en ervaring op gecompliceerde wandelroutes. Je moet beginnen vanuit het kleine dorp Tasartico op een 5 kilometer lange weg die bergen met een vrij steile helling doorkruist, zowel om te gaan als om terug te keren.

Draag comfortabele en geschikte kleding en schoenen, vermijd de zonuren en draag een rugzak vol water en eten: er zijn geen winkels. Wanneer u het Güi Güi-ravijn oversteekt, ziet u het strand voor u en de route zal de moeite waard zijn geweest.

Een andere optie is om met de boot vanuit La Aldea of ​​Mogán aan te komen, zolang de zee kalm is.

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie op Gran Canaria, via deze link vindt u de meeste accommodaties.