Naturisme Madrid

De hitte nodigt uit om te kiezen voor lichtere kleding en om af te koelen. Het vinden van zwembaden of vijvers met zwemgedeelten is vrij eenvoudig.  Maar wat gebeurt er als we naakt willen baden?  In dat geval is het het beste om naar specifieke gebieden te gaan waar u naakt kunt gaan, ver van de nieuwsgierige ogen.

Zwemmen zonder complexen en zonder kleding. Zwemmen in Madrid zonder zwembroek of bikini is mogelijk. In de Gemeenschap van Madrid zijn ongeveer 300.000 naturisten.

Hieronder heb ik voor u een overzicht gemaakt van die plekken waar u ongestoord en zonder kleding kunt genieten van de Madrileense zon.

Zwembaden geschikt voor naturisten:
Zwembad van het Casa de Campo: wees niet verbaasd om mensen helemaal naakt te zien in het zwembad van het Casa de Campo als u er op een zaterdag tussen 11.30 en 14.30 uur naartoe gaat. 

Gemeentelijk zwembad van Barrio Pilar is geen naturisten zwembad, maar het solarium wel. Hier kunt u zonnen zonder kleding. Het is gelegen aan calle Monforte de Lemos 13.

Gemeentelijk zwembad van La Elipa: net als het gemeentelijk zwembad van Barrio del Pilar, kunt u zonnebaden en naakt recreëren in het solarium van het zwembad. Om af te koelen en te zwemmen, moet de zwemkleding echter weer aan. U vindt het zwembad aan calle O'Donell s/n (nummerloos).

Hotel Spa La Princesa: u kunt ontspannen in uw spa zonder badkleding. Alleen toegestaan ​​op de eerste zondag van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 12:00 uur tot 14:00 uur en de tweede donderdag van de maand van 17:30 uur tot 22:00 uur. Ook moet u een plaats reserveren. En een belangrijk feit: ze geven korting aan leden van elke naturistenvereniging. Adres:  Alcorcón,  km 9 van de weg M-506.

Spa Gimnasio Multigym: een ander gebied in Alcorcón waar u kunt zwemmen en ontspannen zonder kleding. Maar alleen op woensdag van 19:00 tot 22:00 uur, calle Vizcaya nº6 de Alcorcón.

Naked Spa: een plaats waar naakt verplicht is van zondag tot donderdag, van 16.00 tot 22.00 uur en is optioneel vrijdag en zaterdag en de rest van de dagen in de ochtend. Natuurlijk moet u een korte broek dragen om toegang te krijgen tot de sportschool. Adres: calle Adelfas, 16.

Naaktheid in de natuur
San Juan-moeras: het meest bezochte 'strand van Madrid' in de zomer is in het San Juan-moeras. Precies er is een baai voor naturisten.

Hoya Encavera: weinigen kennen deze prachtige enclave van de Lozoya-vallei. Het zijn kleine meertjes waar u een 'jacuzzi-effect' kunt voelen. En hoewel het aan een fietsroute is gelegen, passeren  meestal niet veel fietsers. Het is raadzaam om een ​​paraplu mee te nemen, omdat er slechts één boom is die schaduw biedt in dit gebied. U vindt het ter hoogte van Lozoyuela. U moet de brug over de rivier oversteken en de tunnel onder het spoor passeren. Het ligt op 50 meter van de Pinilla-dam.

Parra-dam: ook naast de Lozoya-rivier, naast het Atazar-reservoir en in het Patones-gebied. Het is een klein stuwmeer met kiezelstrand en waterplanten.  De aanwezige bomen zorgen voor voldoende schaduw.

In La Pedriza: in de buurt van de beroemde groene vijver, is een ontmoetingsplaats voor naturisten. Vanaf deze groene vijver is het nog een klein half uurtje lopen.