Naaktstranden Ierland

Ierland is één van de top naturisme vakantie bestemmingen in de wereld.
The Emerald Isle (poëtische naam voor Ierland) staat niet bekend om publieke naaktheid, maar heeft zich een top positie verworven, tussen de beste naaktstranden in Spanje, Frankrijk, Italië en Kroatië.
Het zuidwesten van Ierland is vooral populair bij naakt zonaanbidders, vanwege het heerlijke klimaat door de warme golfstroom. Naturisten zeggen dat het klimaat in Ierland ideaal is om uit de kleren te gaan.
Hieronder zal ik een opsomming geven van de top 5 naturisten bestemmingen in Ierland.


  1. Silver Strand Beach, Galway, het strand ligt op zo'n vier mijl afstand van Galway. Naturisten komen graag naar het kleine strand, net buiten het hoofdstrand. U bereikt het strand, door 20 minuten te lopen over een stenen pad. Het heerlijk rustig strand ligt in een prachtige omgeving en alleen de wandeling er naar toe is al te moeite waard.
  2. Roundstone, County Galway, dit strand omgeven door een prachtig landschap met inbegrip van rivieren, stranden meren en bergen, ligt bij de afslag Roundstone van de Galway - Clifden weg. Naturisten moet het hele strand aflopen en dan een pad heuvel opwaarts nemen. Een ander pad leidt over de landtong van de heuvel naar een zanderige baai, die nauwelijks zichtbaar is tot je bijna op de top van de heuvel bent.
  3. West Cork, County Cork, het overweldigende West Cork biedt tientallen rustige en afgelegen baaien. Perfecte bestemmingen zijn de oostelijke en westelijke zijden van Clonakilty Bay, Dunowen met zijn rotsachtige kliffen,  Dunny Cove en Sands Cove, terwijl  Glandore met de beroemde rotsachtige Prison Cove al lang geaccepteerd is als toevluchtsoord voor naturisten. U kunt ook de Simons Cove, Roaring Water Bay, Lough Hyne en  het prachtige schiereiland Beara verkennen, met vele verlaten stranden, ideaal voor uw naturisme vakantie.
  4. Corballis, Donabate, County Dublin, Corballis ligt net buiten de drukke snelweg M1 dat Dublin verbindt met Belfast. In Donabate kunt u uw auto parkeren. Vervolgens nog een wandeling van 20 minuten en u bereikt het afgelegen gebied.  Een andere optie is om te rijden in de richting Donabate maar sla rechtsaf bij de wegwijzer voor de Island Golf Club en Corballis Golf Club. Vlak voor de clubs kunt u uw auto parkeren, loop vervolgens over een pad door de duinen, eenmaal aangekomen op het strand naar rechts en in 15 minuten bereikt u het rustgevende naturisten gebied.
  5. Brittas Bay, Co. Wicklow, Brittas Bay wordt bestempeld als een van de beste naaktstranden aan de oostkust. Het is zeker de meest populaire naaktstrand. Het hoofdstrand is alleen met badkleding toegankelijk, in het weekend en tijdens feestdagen komen eigenaren van caravans en campers graag naar het strand. Het naturistenstrand, dat ongeveer twee mijl ten zuiden van het hoofdstrand ligt, is lang en zanderig, omgeven door grote duinen, maar met een steenachtige strook tussen de duinen en het water. U bereikt Brittas Bay door de afslag 7 van de belangrijkste Dublin-Wexford M11 snelweg te nemen,  negen mijl ten zuiden van Rathnew. Volg de wegwijzer voor de Jack White's Cross en Pub en neem de weg tot u niet meer verder kunt gaan. Neem de afslag naar rechts, volg de kust nog zo'n twee mijl tot het gebied genaamd Buckrooney. Een bord ter plaatse geeft overigens aan dat u zich niet moet begeven op het hoofdstrand als u zonder badkleding wilt zwemmen en zonnen