Naturisme Fuerteventura

Fuerteventura is een zeer naturistenvriendelijk eiland. Hoewel er geen aangewezen naturistenstranden zijn op Fuerteventura, zult u op bijna elk strand naturisten aantreffen, op voorwaarde dat het zich niet in de bebouwde kom, een resort of stad bevindt.

De wet in Spanje (en dus in Fuerteventura) staat publieke naaktheid toe in elke "natuurlijke" plaats. De meeste stranden op Fuerteventura voldoen perfect aan die beschrijving, daarom behoren enkele tot de mooiste naturistenstranden van Europa.

Zelfs op de stadsstranden en de voornamelijk familiestranden zonnen vrouwen vaak topless en dat geldt ook rond de zwembaden in de meeste hotel- en appartementencomplexen.

De belangrijkste naturistenstranden van Fuerteventura:
Corralejo Dunes : deze zijn ​​ook bekend als de Corralejo Grandes Playas (grote stranden). Ze liggen ten zuiden van Corralejo en lopen kilometers langs de kust. Hoewel u overal langs het strand naturisten kunt aantreffen, begint het naturisme gedeelte meestal net ten zuiden van het Oliva Beach Hotel en strekt het zich uit door de duinen tot aan de stranden die langs de weg lopen.

U zult veel plekken vinden om te liggen, zowel tussen de duinen als in steencirkels bij de zee die door mensen zijn gemaakt. Deze zijn te vinden op stranden op het hele eiland.

U kunt ook een lange naaktwandeling door de duinen maken als u dat wilt. De zandduinen strekken zich uit over bijna 3 km landinwaarts, waarvan u de meeste waarschijnlijk helemaal voor u alleen zult hebben. Als u een lange wandeling maakt, zorg er dan voor dat u water meeneemt, want het kan best zwaar zijn en u kunt erg snel uitdrogen.

Naturistenstranden van El Cotillo
Lagunes van El Cotillo
Deze beginnen aan de noordrand van het dorp El Cotillo. De eerste paar zijn over het algemeen niet bestemd voor naturisten, soms worden ze wel als zodanig gebruikt. Het volgende strand is Playa de la Concha (ook bekend als Playa Chica) en dit strand is over het algemeen een mix van textiel en naturisten. Als het druk is, is de rechterzijde aan de noordkant van het strand het populaire naturistengebied.

Soms is het strand goed bevolkt met naturisten en soms ook niet. Het is mijn theorie dat als de eerste paar mensen op het strand gekleed zijn, degenen die daarna arriveren, hetzelfde voorbeeld volgen. Als de eerste naturisten zijn, gaan meer mensen naakt. Niemand wil in de minderheid zijn!

Vanaf dat moment tot aan de vuurtoren en daarbuiten vindt u veel kleine stranden en steencirkels om naturisme te beoefenen. Het moeten de meest unieke naturistenstranden van Fuerteventura zijn.

De enige keer dat u minder naturisten aantreft in de gehele regio, is tijdens de Spaanse vakantie in augustus, wanneer Spaanse gezinnen veel tijd op het strand doorbrengen.

Piedra Playa
Dit staat ook bekend als het Surfer Beach, omdat het erg populair is bij watersporters. 10 jaar geleden was het 50/50 gekleed / naturisme, maar helaas zijn naturisten tegenwoordig alleen aan het uiteinde, zuidelijk gedeelte van het strand te vinden.

Playa del Aguila
Een favoriete strand in het El Cotillo-gebied en waarschijnlijk een van de beste naturistenstranden van Fuerteventura. Playa del Aguila is bereikbaar via een paar trappen. maar is de moeite waard. Het is nooit druk en trekt veel naturisten aan, vooral weg van de trappen in beide richtingen.

De meest populaire naturistenstranden op Fuerteventura in het zuiden van het eiland zijn Playa de Sotavento, Playa Esquinzo, Playa Barca en Playa de Butihondo. Het grootste resort in de omgeving is Costa Calma, met veel luxe hotels aan het strand.

U kunt de stranden op verschillende plaatsen bereiken vanaf de hoofdweg die naar het zuiden loopt door een van de vele kleinere afslagen te nemen, waarvan de meeste eindigen bij het strand. Prachtige witte zandstranden en een heerlijke warme turquoise zee. Een rustig plekje vinden om de dag op het zand door te brengen is geen probleem.

Andere naaktstranden op Fuerteventura:
Cofete heeft 23 km aan ongerept, normaal verlaten zandstrand, waar u de hele dag naakt kunt zijn. Het zou waarschijnlijk een goede plek zijn om voor het eerst naturisme te proberen, weg van anderen, de schroom van u af te gooien. Hoewel het een van de meest afgelegen naturistenstranden van Fuerteventura is, heeft het wel zijn voordelen. Het vereist een rit van 20 km over een redelijk hobbelig pad vanuit Morro Jable, maar het is zeker de rit waard. Er is een klein café / bar in het kleine dorpje Cofete.

Tindaya playa ligt aan de westkust in het noorden van het eiland. Het is nooit druk omdat het niet het gemakkelijkste strand ter wereld is om te vinden.

La Pared dit is een kleine plaats aan de zuidwestkust van Fuerteventura. Het heeft een heerlijk lang strand dat erg populair is bij surfers en kite surfers. Aan de zuidkant van het strand zijn genoeg naturisten te vinden.