Naturisme meren in Beieren

Naturisme aan een meer in Beieren de zon schijnt, het water lacht en uw kleding valt. Een streeploos bruine kleur en een schaamteloos lichaamsgevoel, het voelt als een zegen de vrije tijd aan het meer. Desalniettemin moeten naakte zonaanbidders ervoor zorgen dat ze aan een meer verblijven waar naturisme officieel is toegestaan ​​of op zijn minst wordt getolereerd. Op deze pagina presenteren we meren in Beieren waar naturisten niet bang hoeven te zijn voor heimelijke blikken, maar volledig vrij kunnen ontspannen in de zon!

De Sylvensteinspeicher, ook wel Sylvensteinstausee genoemd, is een stuwmeer in Beieren. Het voormalige dorp Fall, dat voor de overstroming enkele tientallen meters hoger werd herbouwd, is in het meer verzonken. Het meer is vooral populair vanwege het heldere water. Sommige ligweiden worden door naturisten gebruikt.

Op de westelijke oever van de Feldmochinger See ligt een licht heuvelachtig weiland dat gebruikt kan worden door naturisten. Er zijn toiletten en af ​​en toe komt er een ijsverkoper langs. Sportliefhebbers maken van de gelegenheid gebruik om volleybal te spelen. Voor degene wie met de auto komt: op mooie dagen is de betaalde parkeerplaats snel vol.

Iedereen kent de Bodensee, maar niet de mogelijkheden voor naturisme aan het meer. Helaas zijn deze ook vrij beperkt. Het is officieel toegestaan ​​in het Hörnlebad in Konstanz en  in Fußach (Oostenrijk) aan de monding van de Rijn. Een ander naaktstrand bevindt zich aan de achterkant van het Kreßbronner strand en aan een strand in de buurt van de wijk Kreßbronn-Tunau.

Chiemsee, het naaktstrand bij de Feldwieser Winkel bij het dorp Feldwies is in de zomer erg mooi. Er wordt entree gevraagd,  maar de faciliteiten zijn goed onderhouden. Er is een grote ligweide, een volleybalveld, toiletten, douches en een stuk strand achter een bos.

Een geheel nieuwe mogelijkheid voor naakt zwemmen. Textielvrij zonnen en zwemmen is pas sinds 2005 officieel toegestaan ​​aan de Kleiner Brombachsee! Aan de noordelijke oever van de Kleiner Brombachsee ligt het naaktstrand met ligweide. Een kleine parkeerplaats met ca. 120 parkeerplaatsen en sanitair zijn aanwezig, evenals een restaurant met biertuin en speeltuin in de directe omgeving.

De Osterseen in Iffeldorf (ten zuiden van München) biedt een paar mooie plekken om naakt te zonnen en te zwemmen. Op de oostelijke oever van de grote Ostersee en aan het veenmeer gelegen in het natuurgebied is op twee delen van de oever textielvrij zwemmen toegestaan. Er is ook een officieel naaktstrand aan de nabijgelegen Fohnsee.