Naturisme op de Filippijnen

Naturisme op de Filippijnen is geleidelijk een grote bron van vrijheid en ontspanning geworden voor individuen. Een groot deel van de naturistische levensstijl draait om de wens om deel te nemen aan familiale of sociale naaktheid. Als geheel is naturisme een manier van leven die probeert de mensen in harmonie te brengen met de natuur; het wordt gekenmerkt door een brede praktijk van nudisme die persoonlijk, familiaal of zelfs sociaal kan zijn. Het is een praktijk die vaak op gemeenschappelijke schaal wordt gedaan met als doel het bereiken van kern- en fundamentele menselijke doelen. Het lijkt mensen aan te moedigen, een gezonde mate van respect voor elkaar op te pikken, respect voor zichzelf en, heel belangrijk, een diep en diepgaand respect voor het behoud van het milieu.

Hoewel de praktijk van naturisme in de loop der jaren aan populariteit heeft gewonnen, blijft het in sommige landen nog steeds een zeer afgekeurde traditie. De Filipijnen worden hierin niet buitengesloten. Omdat het een conservatief land is, staat het niet bepaald bekend als een naturisme-onvriendelijke regio. In feite is openbare naaktheid een illegale handeling in de Filippijnen en alle naturisten moeten zeer voorzichtig zijn om alleen speciale regio's en locaties te bezoeken waar voorzieningen zijn getroffen voor de levensstijl. Hoewel dit misschien een paar Aziatische landen zijn waar sociale naaktheid wordt geaccepteerd, is het niet altijd de norm en wordt het door de meeste culturen algemeen afgewezen, omdat er volgens de lokale wetgeving een boete kan worden opgelegd als je betrapt wordt.

Maar zelfs met deze wettelijke beperking zijn er een paar bekende exquise locaties waar openbare naaktheid is toegestaan ​​en geaccepteerd als een gangbare praktijk. Terwijl sommige van hen worden beschouwd als naaktstranden en resorts, worden andere beschouwd als optionele stranden voor kleding. Een van zulke populaire locaties is het Freedom Beach in Boracay en is een naturistenstrand waar naaktheid is toegestaan ​​en alleen toegankelijk is met boten. Andere goede locaties zijn onder meer Fridays Island in EL Nido en China Sea Island op Banyan Island.

Hoewel naaktheid officieel niet wordt getolereerd in het land, zijn er verschillende stranden en eilanden waar nudisten van de natuur kunnen genieten en kunnen deelnemen aan naakt zonnebaden, naakt zwemmen en zelfs hun kleren uittrekken en naakt liggen tot zonsondergang. Andere locaties die zeer geschikt zijn, zijn onder meer Ternate beach resort gelegen in Maragondon Cavite, het Calatagan Burot strand, het Lian Matabungkay strand, het Nasugbu Bamboo strand en een paar andere vergelijkbare plaatsen.

Dit zijn allemaal meestal afgelegen locaties en zijn vaak verstoken van mensen die plaats maken voor naturisten om hun ware zelf te ontdekken. Elke naturist die op zoek is naar spannende locaties om te bezoeken of problemen heeft met het vinden van deze hierboven genoemde plekken, zou het Boracay-eiland moeten bezoeken, aangezien er verschillende plaatsen zijn voor de levensstijl. Men moet vaak extra voorzichtig zijn, want hoewel naaktheid op grote schaal wordt beoefend, is het niet de norm in de Filippijnen en kunnen regels elk moment worden gewijzigd.